به گزارش همشهری آنلاین، بسیاری از افراد فرنی را به عنوان غذایی مخصوص کودکان میشناسند، اما بهتر است بدانید که این دسر خوشمزه در سراسر دنیا به روشهای متفاوت سرو میشود. امروز قصد داریم طرز تهیه یکی از سادهترین انواع آن یعنی فرنی با نشاسته را به شما آموزش دهیم پس با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شلهزرد | نکات کلیدی پخت این نذری خوشمزه
طرز تهیه شور مخلوط در خانه | راز کپک نزدن شور خانگی
طرز تهیه سرکه سیب خانگی | نکات مهم درست کردن این معجون لاغری
- مواد لازم (برای ۴ نفر)
شیر دو لیوان
شکر دو قاشق سوپخوری
نشاسته دو قاشق سوپخوری
گلاب و وانیل به مقدار لازم
طرز تهیه فرنی با نشاسته
► مرحله اول
اول شیر سرد را درون قابلمه بریزید و نشاسته را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود،
► مرحله دوم
بجای شکر و پودر قند میتوانید از عسل یا شیرین کنندههای طبیعی دیگر استفاده کنید.
گاز را روشن کنید و روی شعله ملایم بگذارید؛ قابلمه را روی گاز بگذارید و تمام مدت هم بزنید تا نشاسته گلوله نشود.
► مرحله سوم
هم زدن را ادامه دهید تا فرنی شما به غلظت دلخواهتان برسد.
► مرحله چهارم
در این مرحله شکر را همراه وانیل و گلاب به فرنی اضافه کنید. مواد را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف مناسب سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت آلبالو | فوت و فن خوشرنگ شدن این نوشیدنی تابستانی
نکاتی برای تهیه بهتر فرنی
► در طرز تهیه فرنی با نشاسته باید ابتدا نشاسته را درون شیر سرد بهخوبی حل کنید سپس مخلوط شیر و نشاسته را روی شعله گاز قرار دهید.
► هنگام طبخ فرنی باید مخلوط نشاسته و شیر را مدام بر روی گاز هم بزنید تا گلوله نشوند.
► اگر میخواهید فرنی شما خوش طعم و مجلسی شود بهتر است که هنگام پخت فرنی مقداری کره و خامه به مواد فرنی اضافه کنید.
► فرنی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته نگیرد.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج و میزان کالری آن
فرنی با آرد برنج هم تهیه میشود و از دسرهای بسیار پرطرفدار در ایران، خاورمیانه و همچنین آسیای مرکزی است. البته ریشههای این دسر به هندوستان برمیگردد و آنطور که از شواهد پیداست، هندیها اولین کسانی بودند که فرنی را تهیه کردند.
فرنی را معمولا با آرد برنج، زعفران، شیر و آجیل تهیه و سرو میکنند که به دلخواه هر شخص و هر منطقهای میتواند متغیر باشد. اما آنچه در میان همه آنها مشترک است، استفاده از شیر و آرد برنج است، فرنی در واقع نوعی پودینگ محسوب میشود و شباهت بسیاری به پودینگهای دیگر دارد و بافت آن خامهای مانند است.
تهیه فرنی بسیار ساده است و زحمت چندانی ندارد. فقط تعدادی نکته ریز دارد که باید به آنها توجه کنید تا فرنی یکدست و لطیفی داشته باشید.
پیش از رفتن به سراغ طرز تهیه، بهتر است بدانید که این دستور تهیه، یک دستور تهیه خانوادگی است؛ به این معنی که مواد لازم به کار رفته در این آموزش، برای ۴ یا ۶ نفر کفایت میکند و میتوانید مقدار موارد را بر حسب نیاز خودتان کم و زیاد کنید.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، هم زدن مداوم فرنی در حین پخت است و نباید اجازه بدهید بخشی از آن سفت شود.
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج ( برای ۵ نفر)
یکچهارم فنجان آرد برنج
یک لیتر شیر پرچرب
۶ قاشق غذاخوری شکر یا به مقدار لازم
طعمدهندههای مورد نظر شما (اختیاری)
مراحل تهیه فرنی با آرد برنج
► مرحله اول
نکته: توجه داشته باشید که باید ترکیب را مرتب هم بزنید تا به صورت تکه تکه در نیاید.
آرد برنج را در شیر سرد ریخته و خوب هم بزنید و سپس آن را بر روی حرارت قرار دهید مرتب هم زدن بزنید. هم زدن را تا جایی پیش ببرید که مخلوط مقداری غلیظ شود، سپس شکر و طعمدهندههای دیگر را میتوانید به آن اضافه کنید.
► مرحله دوم
پس از اینکه به غلظت کافی رسید آن را از روی حرارت بردارید و تزیین کنید. همچنین میتوانید از پودر کاکائو و شکلات رنده شده نیز برای بهبود طعم آن استفاده کنید.
نکات طرز تهیه فرنی با آرد برنج
۱- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپزخانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
۲- بجای شکر و پودر قند میتوانید از عسل یا شیرین کنندههای طبیعی دیگر استفاده کنید.
۳- اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی یا شکلاتی شود، هنگام اضافه کردن آرد به آن، کمی زعفران و یا پودر کاکائو اضافه کنید.
۴- آرد برنج را حتما با آب سرد حل کنید تا گلولهگلوله نشود.
۵- تازه بودن آرد برنج در رنگ و عطر فرنی تاثیر فوقالعادهای دارد.
۶- در طول درست شدن فرنی، حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.
۷- برای تزیین فرنی میتوانید از دارچین، گل سرخ، خلال پسته، بادام، کنجد و یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.
۸- فرنی یکی از وعدههای خوراکی بسیار خوشمزه است که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته میشد؛ ولی اکنون بر اساس پژوهشهای جدید، یکی از دسرهای مفید برای تناسب اندام است.
۹- فرنی اگر شیرین نباشد، میتواند گلو را نرم و صاف کند. فرنی از آن دست خوراکیهایی است که زمان و مکان نمیشناسد و هر موقع از سال در هر فصلی در هر شرایطی و برای هر سنی خوشمزه و دلچسب است.
منبع: کتاب کاله، آرگا، گومگ، اکالا