در این مطلب با برخی مواد غذایی که می‌تواند بر خلق و خوی شما تاثیر بگذارد و شما را تحریک‌پذیر و بدخلق کند، آشنا می‌شوید.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه خراسان، غذاها با تاثیرگذاری بر انتقال‌دهنده‌های عصبی، بر مغز و به تبع آن بر روحیه ما تأثیر می‌گذارد. انتقال‌دهنده‌های عصبی مواد شیمیایی مهمی هستند که با احساسات ما ارتباط دارند. به عنوان مثال، انتقال‌دهنده عصبی سروتونین به ما آرامش می‌دهد یا دوپامین می‌تواند سطح تمرکز ما را افزایش دهد. غذاهایی که می‌خوریم نقش مهمی در عملکرد این مواد شیمیایی مغز دارند.

غذاها می‌تواند عناصر سازنده انتقال‌دهنده‌های عصبی را ایجاد کند یا تعادل مغز را به هم بریزد و به این ترتیب بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد، اما ما معمولا بدون دانستن تأثیرات غذاهای مختلف بر روحیاتمان، آن‌ها را مصرف می‌کنیم. در این مطلب با برخی مواد غذایی که می‌تواند بر خلق و خوی شما تاثیر بگذارد و شما را تحریک‌پذیر و بدخلق کند، آشنا می‌شوید.

مارگارین و دیگر مواد شبیه کره

این مواد غذایی معمولاً با چربی‌هایی تولید می‌شود که التهاب را افزایش می‌دهد و دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ است. اسیدهای چرب امگا ۶ مانع تاثیر اسیدهای چرب امگا ۳ که تقویت‌کننده‌های طبیعی خلق و خوست می‌شود و درنتیجه خلق و خوی شما را به هم می‌ریزد. کره‌های طبیعی حیوانی بهترین جایگزین برای این نوع کره‌هاست.

قندها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی

شیرین‌کننده‌های مصنوعی اگرچه ممکن است طعم خوبی به مواد غذایی بدهد، اما تاثیرات بدی بر ذهن و جسم ما به جا می‌گذارد. این مواد قندی اعتیادآور بعد از یک افزایش ناگهانی و اجتناب‌ناپذیر سطح قند خون، احساس اضطراب، تحریک‌پذیری و افسردگی را افزایش می‌دهد.

این ترکیبات همچنین می‌تواند توانایی بدن را در مقابله با استرس و رسیدن به آرامش کاهش دهد. در مقابل، قندهای طبیعی مانند قند موجود در میوه‌ها چنین تاثیراتی ندارند. جایگزین‌های طبیعی زیادی برای شیرین‌کننده‌های مصنوعی وجود دارد که عسل خام، استویا و ملاس سیاه از جمله آن‌ها ست.

کافئین

کافئین موجود در قهوه با تأثیر بر هورمون‌ها، عملکرد انتقال‌دهنده‌ها و علائم عصبی، خلق وخوی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود احساس خوبی نداشته باشیم. همچنین افزایش ضربان قلب و ایجاد حس اضطراب ناشی از مصرف قهوه، حس عصبی بودن به شما می‌دهد.

همچنین اگر معتاد به مصرف منظم قهوه باشید، فقط یک روز مصرف نکردن آن می‌تواند علائم ترک شامل سردرد کافئین، خواب‌آلودگی و کمبود انرژی در شما ایجاد کند. مصرف نوشیدنی‌های جایگزینی مانند چای سبز که کافئین کمتری دارد یا چای زردچوبه که دارای خواص ضد التهابی است راه‌حل خوبی برای جلوگیری از این عوارض است.

آجیل‌ها و دانه‌های بوداده

معمولا برای تهیه دانه‌ها و آجیل‌های بوداده از روغن‌های گیاهی و روغن کانولا که از مواد تراریخته ناسالم تهیه می‌شود استفاده می‌شود؛ بنابراین باید از مصرف این نوع آجیل‌ها اجتناب کرد. همچنین آجیل‌های بوداده معمولا دارای مواد افزودنی حاوی سدیم است. مصرف این مواد می‌تواند به تغییرات خلقی و سردرد منجر شود.

بنابراین، راه سالم‌تر مصرف آجیل، تهیه آجیل طبیعی و خام و بودادن آن‌ها در منزل است.

میوه‌ها و سبزیجات غیر ارگانیک

با مصرف منظم محصولات غیر ارگانیک، ممکن است دوزی از نوروتوکسین‌ها یا سمومی را که آثار آن‌ها متوجه سیستم عصبی می‌شود همراه با میوه‌ها و سبزیجات مصرفی‌تان دریافت کنید.

اگر محصولاتی را که با سمومی مانند آترازین سم‌پاشی شده‌اند مصرف کنید به احتمال زیاد مقادیری از این سموم را همراه با غذا وارد بدن‌تان می‌کنید. مشخص شده است که این مواد شیمیایی بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد و باعث کمبودهای تغذیه‌ای، به‌ویژه از نظر آن دسته مواد معدنی می‌شود که برای کنترل خلق و خو ضروری است؛ بنابراین سعی کنید تا جایی که ممکن است محصولات ارگانیک خریداری کنید.

برچسب‌ها