این بنا با کاروانسرای دوقلو همقدمت و همسن و سال است، ولی بخت بلندتری داشته و هنوز بهعنوان نمونه فاخری از معماری اصیل ایرانی در میانه راسته شمالی خیابان حرم دلربایی میکند. اینجا روزگاری محل اتراق کاروان جاده ابریشم بود که طاقههای پارچههای ابریشمی و حریر و زربافت را به ری میآورد و بار عسل و داروهای گیاهی و قالی و سنگهای قیمتی را به کشورهای دیگر میبرد.
آن زمان این کاروانسرا به جای در محرابمانند کنونیاش در چوبی سنگین و بزرگی داشت در طرح مرمت کاروانسرا که ۳ سال پیش انجام شده، مصالح امروزی به کار رفته، ولی این نونواری فقط در سنگفرش حیاط پاکیزه کاروانسرا و سنگهای مرمرین روی پلهها نمایان است و ایوانها و حجرهها، دالانها و طاق و رفهای بنا هویت معماری اثر را به خوبی حفظ کردهاند. در این کاروانسرا که از ۴ ایوان تشکیل شده، سقف بارانداز و حجرهها ضربی است و ردیفهای آجری سقف و دیوارها به مهارت و زیبایی کنار هم چیده شدهاند. درختان باغچههای کاروانسرای شاهعباسی پرعمر نیستند و برگ و بار سرزنده و سیرابشان از مراقبت باغبانی مهربان خبر میدهد.
این روزها کاروانسرای شاه عباسی غریب افتاده و گذر کمتر کسی به آن میافتد، اما اگر محدودیتهای کرونایی برداشته شد و مجال دیدار از این اثر تاریخی برایتان فراهم بود کلید در کاروانسرا از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرری نزد یکی از کاسبان قدیمی خیابان به امانت گذاشته شده است.