امیر محمدی / کارشناس ارشد روانشناسی : اکنون مهمترین دغدعه خانوادهها بهبود وضعیت درسی و تضمین سلامت روحی و روانی فرزندانشان است که طبیعی به نظر میرسد. نخستین راهکاری که میتواند ما را در بهبود شرایط تحصیلی فرزندانمان کمک کند پرورش افکار مثبت و سازنده در نهاد خانواده است؛ یعنی باید با اعمال و رفتار درست و منطقی امید به آینده را در خانواده زنده کنیم و زنده نگه داریم.
ما میتوانیم در شرایطی که دانشآموزان مجبورند مدت زیادی را در خانه بگذرانند محیطی شاد و پرنشاط برای آنها بسازیم. مثلاً مرور خاطرات شیرین از دوران درس و مدرسه و اتفاقات بامزه آن دوران میتواند برای رسیدن به این هدف به ما کمک کند.
از الفاظ و جملات مثبت برای تشویق فرزندانمان استفاده کنیم، حتی اگر در امتحانات آنلاین نتیجه خوبی نمیگیرندیا کار اشتباهی از آنها سر میزند. از سرزنش و مقایسه آنها با دانشآموزان دیگر اجتناب کنیم و با فرزندان خود همراه شویم تا خودشان به اشتباه خود پی ببرند و با انگیزه بیشتری پای کلاس درس بنشینند.
برنامهریزی والدین در دوران کرونا اهمیت زیادی دارد. این کار باعث میشود که پدران و مادران در کنار امور روزمره، مدت زیادی را برای با هم بودن و در میان گذاشتن مسائل و موضوعات مختلف پیدا کنند. پرداختن به مسائل معنوی از جمله نماز، قرائت قرآن و دعا نیز به نوبه خود باعث اعتماد بهنفس و نشاط معنوی افراد میشود. تحقیقات روانشناسی نشان داده که افراد مؤمن کمتر دچار اضطراب و نگرانی میشوند و میتوانند راحتتر از شرایط بحرانی و دشوار زندگی عبور کنند.