سالاد الویه نوعی سالاد روسی است که جزو غذاهای سرد محسوب می‌شود و در بین ایرانیان طرفداران بسیاری دارد. قصد داریم در این مقاله به طرز تهیه سالاد الویه بپردازیم.

به گزارش همشهری آنلاین، همه الویه را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشیدنی سالم لذیذتر نیز می‌شود، اما متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند سس مایونز به عنوان یکی از چاق‌کننده‌های اصلی، باید به صورت محدود به مصرف برسد، بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید سس مایونز را در کمترین حد ممکن به کار ببرید و این غذای خوشمزه را با یک نوشیدنی سالم و سنتی میل کنید. 

مواد لازم

  • سیب‌زمینی متوسط: ۴ عدد 
  • سینه مرغ: ۳۰۰ گرم 
  • پیاز متوسط: یک عدد 
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد 
  • نخودفرنگی: یک لیوان 
  • خیارشور خرد شده: یک لیوان 
  • سس مایونز: ۵ قاشق غذاخوری 
  • لیموترش: یک عدد 
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد پیازچه | نسخه پیشرفته سالاد الویه

طرز تهیه سالاد الویه

  1. برای سالاد الویه باید تمام مواد پخته شده باشد. پس ابتدا مرغ را به همراه پیاز و نمک و آب بر روی گاز می‌گذاریم تا بپزد، به طوری که وقتی پخته شدند مقدار آب باقیمانده بسیار کم باشد.
  2. بعد از پختن کاملا مرغ را ریش‌ریش می‌کنیم و نخودفرنگی را با مقداری نمک و آب می‌پزیم و آب را از آن جدا می‌کنیم. سیب‌زمینی و تخم مرغ را هم کاملا می‌پزیم و به شکل پوره درمی‌آوریم که بهتر است. این کار با رنده یا غذا ساز صورت بگیرد تا گلوله‌های سیب‌زمینی باقی نماند. 
  3. هویج را هم می‌پزیم و به صورت نگینی خرد یا رنده می‌کنیم، در پایان خیارشورها را نگینی و ریز خرد می‌کنیم و موادی را که آماده کردیم باهم مخلوط می‌کنیم.

نکته‌هایی که باید در تهیه سالاد الویه به آنها توجه کرد

  1. برای خوش‌طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.
  2. اگر چاق هستید، پیشنهاد می‌کنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزه‌دار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجه‌فرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
  3. برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه‌ای، ذرت یا کالباس اضافه می‌کنند، اما این کار را توصیه نمی‌کنیم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی‌کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.

۳. چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب‌لیموی تازه است، آب‌لیمو را فقط باید به اندازه‌ای اضافه کرد که بوی تخم‌مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.

۴. بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردکنید، آنگاه آنها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آب آنها گرفته شود که این کار هم باعث می‌شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.

۵. همراه این غذا فقط نان آن هم نان‌های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می‌کنم که البته بهتر است سبوس‌دار باشند.

۶. از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید، زیرا این کار باعث می‌شود سالاد الویه آب بیندازد.

۷. برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید، زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.