به گزارش همشهری آنلاین، همه ما ایرانیها لوبیا پلو را دوست داریم، اما احتمالا پیش آمده لوبیا پلویی را بخوریم که شفته شده و اصلا خوشمزه نبوده. پختن لوبیا پلوی مجلسی و خوشمزه فوت و فن خاص خودش را دارد. ما در این مطلب، طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکهای (خورشی) را همراه تمام فوت و فن آن آموزش میدهیم.
البته لوبیا پلو را میتوانید با گوشت چرخکرده هم بپزید که اتفاقا سریعتر و راحتتر هم خواهد بود. اما معمول این است که در لوبیا پلوی مجلسی از گوشت تکهای یا خورشی استفاده میکنند.
پختن لوبیا پلوی مجلسی خوشمزه و خوشرنگ با برنج قد کشیده و دونشده دو نکته طلایی دارد که ما به شما یاد میدهیم. نکته اول اینکه باید برنج لوبیا پلو را کمی خامتر از حالت عادی بردارید. از آنجا که مایه لوبیا پلو خودش مقداری آب دارد، اگر برنج را زودتر برندارید لوبیا پلو شفته خواهد شد.
نکته مهم دیگر این است که در لوبیا پلو نباید از زعفران دمکرده استفاده کنید، چرا که آب اضافه زعفران دمکرده هم باعث شفته شدن برنج خواهد شد. به جای آن میتوانید پودر زعفران را به روشی که ادامه توضیح میدهیم لای برنج بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیاسبز | فوتوفن خوشطعم شدن این غذا
مواد لازم (برای ۵ نفر)
لوبیا سبز نیمپز: ۴۰۰ گرم
برنج ایرانی: ۴ پیمانه
گوشت سردست بدون چربی گوسفندی: ۳۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
پودر زعفران به میزان لازم
لواشک زرشک به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری، زیره سبز، پودر دارچین و چوب دارچین به میزان لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکهای (خورشی)
► مرحله اول
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. یکسوم پیاز را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که گوشت مانند تصویر تغییر رنگ دهد و آب آن کشیده شود. در این لحظه ادویه و چوب دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویهها از بین برود. تا جایی که روی گوشت را بپوشاند آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت با در بسته کاملا بپزد. میزان آب باید به اندازهای باشد که در انتهای پخت هیچ آبی در قابلمه باقی نماند.
► مرحله دوم
زمانی که گوشت در حال پختن است، بقیه پیاز را با روغن بیشتری در تابه تفت دهید. اجازه دهید پیاز کمی طلایی شود، سپس ادویه و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید.
► مرحله سوم
وقتی رب گوجهفرنگی رنگ داد، لواشک زرشک را خرد و به تابه اضافه کنید. اجازه دهید لواشکها در مواد حل شوند. چیزی در حدود یک مربع ۱۰ در ۱۰ سانتیمتری از لواشک برای این میزان مواد کافی است. البته بسته به میزان ترشی لواشک ممکن است ترجیح دهید مقدار کمتر یا بیشتری از آن استفاده کنید.
► مرحله چهارم
لوبیاهای نیمپز شده را به مایه لوبیا پلو اضافه کنید و با مواد دیگر تفت دهید.
► مرحله پنجم
وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن کشیده شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.
► مرحله ششم
گوشت را به مایه لوبیا پلو اضافه و میزان نمک آن را اندازه کنید. اگر نیاز بود کمی دیگر لواشک به مواد اضافه کنید.
► مرحله آخر
زمانی که مایه لوبیا پلو حاضر شد، برنجی را که از ۳ ساعت قبل خیساندید در آب جوش بریزید تا بپزد. فراموش نکنید چون مایه لوبیا پلو آب دارد، برنج را باید خامتر از حالت عادی آبکش کنید.
تهدیگ دلخواهتان را کف قابلمه قرار دهید. یک لایه برنج و سپس یک لایه مایه لوبیا پلو در قابلمه بریزید. کمی برنج روی مایه اضافه کنید و روی آن پودر زعفران و کمی پودر دارچین بپاشید. دوباره مقداری برنج بریزید و مراحل قبل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. دقت کنید که حتما باید پودر زعفران را روی برنج بپاشید و روی آن دوباره برنج بریزید تا زعفران بهخوبی رنگ باز کند. لوبیا پلو را دم بگذارید. اگر نیاز بود میتوانید خیلی کم آب دور برنج بریزید تا زودتر بخار در قابلمه بپیچد.
اگر دوست داشتید میتوانید در انتهای پخت روی برنج کمی روغن داغ بدهید و سپس لوبیا پلو را سرو کنید. نوش جان.
منبع: دیجیمگ