به گزارش همشهریآنلاین، از جمله غذاهای محلی شمال (بهویژه گیلان) میتوان به اناربیج، ششانداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، واویشکا، ترش شامی، خولی آش و ... اشاره کرد. البته شمالیها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوشطعم و لذیذ هستند. در مجموع غذاهای شمالی بسیار خوشمزه و پرطرفدارند. در بیشتر غذاهای شمالی سیر، سبزیجات، تخممرغ، گردو و رب انار وجود دارند. در ادامه با ۵ نوع غذای خوشمزه گیلانی آشنا میشوید.
۱- ترش کباب
کباب ترش یا به اصطلاح محلی «ترش کباب» نوعی از کباب است که اصالتی شمالی و مخصوصا گیلانی دارد. این غذا طعمی بسیار دلچسب و همانند دیگر غذاهای شمالی مزهای ترش دارد. کباب ترش پیشنهاد مناسبی برای طرفداران کباب است که از طعم سایر کبابها خسته شدهاند و دنبال کمی تنوع هستند. رمز اصلی خوشمزگی ترش کباب استفاده از سبزیجات معطر محلی است.
برای تهیه این غذا روی لینک زیر کلیک کنید:
۲- میرزا قاسمی
میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، تخم مرغ و گوجه و همراه همیشگی غذاهای شمالی یعنی سیر تهیه میشود. این غذا به خاطر داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به حساب میآید؛ اما میتوانید آن را در کنار برنج کته هم سرو کنید و لذت ببرید.
برای تهیه این غذا روی لینک زیر کلیک کنید:
۳- شامی پوک
یکی از خانواده شامیها با رویکردی شمالی در بین اهالی گیلان زمین، به شامی پوک مشهور است.
برای تهیه این غذا روی لینک زیر کلیک کنید:
۴- طرز تهیه ماهی شکمپر شمالی
ماهی شکمپر یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که شما میتوانید هم با ماهی شمال و هم جنوب درست کنید. معمولا برای تهیه ماهی شکم پر شمالی از «رب انار و گردو» و برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی از «سیر، تمبرهندی و سبزیجات و ادویههای جنوبی» استفاده میشود. ماهی که ما انتخاب کردیم، قزل آلاست.
برای تهیه این غذا روی لینک زیر کلیک کنید:
۵- مرغ ترش
مرغ ترش یکی از غذاهای شمالی است که در مهمانیها و جشنهای ویژه مانند عید نوروز طبخ میشود و همانطور که از اسمش پیداست طعمی ترش دارد و به کسانی که غذای ترش دوست ندارند توصیه نمیشود.
برای تهیه این غذا روی لینک زیر کلیک کنید: