به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشتنیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: با توجه به گرمای شدید هوا در فصل تابستان امسال نیاز است که مایعات بدن برای تمامی سنین بهویژه ۴ گروه سنی کودکان، جوانان، میانسالان و سالمندان به میزان کافی تأمین شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف کافی مایعات در تمامی سنین بهویژه افراد بالای ۳۰ سال همواره مورد تأکید است، افزود: روزانه ۸ لیوان آب در شرایط معمولی باید مصرف شود و اگر فعالیت و تحرک فرد زیاد باشد تا ۱۲ لیوان سفارش شده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم ۲ لیتر مایعات مؤثر را مصرف کنیم بهتر است که به همان آب مصرفی، کمی آب لیموترش و یا عرقیات گیاهی مانند بیدمشک و نسترن اضافه شود که این اقدام بهتر از شکر است و از شربت و نوشیدنیهای غلیظ و با شیرینی زیاد پرهیز شود.
دکتر اباصلتی با ذکر این نکته که دوغ کمنمک برای رفع کمبود املاح هم توصیه میشود، تأکید کرد: خستگی زیاد، گرفتگی عضلانی و ضعف بدن ناشی از کمبود املاح است که این کمبود باید با مصرف نوشیدنیهای مفیدی که در این خصوص سفارش شده پر شود.
وی با اشاره به اینکه نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه، دلستر و برخی آبمیوهها توصیه نمیشود، تصریح کرد: همچنین خوردن چای پررنگ و شیرین مضر است و از جمله مواردی که میتوان به عنوان تغذیه سالم معرفی کرد میوههای آبدار و انواع سبزیجات بوده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در روزهای گرم سال بر خوردن غذاهای آبپز و سبک و با ادویه کم هم تأکید میکنیم، ضمن اینکه باید از خوردن سرخکردنیها، فستفودها و غذاهای چرب تا حد امکان اجتناب شود.