به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، اولگا کوبورلاوا، متخصص تغذیه در روسیه در مقالهای به تفاوت بین خربزه و هندوانه و فواید آن پرداخت؛ کدام یک از غذاهای محبوب تابستانی دارای کالری بیشتری است و کدام حاوی ویتامینهای بیشتر است که برای سلامتی ارزش بیشتری دارد.
وی گفت: خربزه حاوی ۳۵ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم است، در حالی که مقدار کالری هندوانه فقط ۲۵ است. خربزه شکم سیرکن است: مقدار بیشتری فیبر غذایی دارد، که برای عملکرد پایدار روده مهم است. بهویژه فیبر بدن را تمیز میکند و کلسترول را تثبیت میکند. هر گرم خربزه، حدود ۰.۹ گرم فیبر غذایی است، در حالی که در هندوانه - حدود ۰.۴ گرم (برای یک بزرگسال، میزان فیبر در روز ۲۵-۳۵ گرم است) است.
به گفته این متخصص، خربزه حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به هندوانه است. صد گرم خربزه حاوی حدود ۳۶ میلیگرم ویتامین C است، در حالی که هندوانه حاوی حدود هشت میلیگرم است. این بدان معنی است که شما برای تأمین نیاز روزانه اسید اسکوربیک، که برای بزرگسالان ۷۰-۱۰۰ میلیگرم است، فقط ۲۰۰ گرم خربزه بخورید برای بدن کافی است. ویتامین C نهتنها برای ایمنی مهم است و اثر مفیدی روی پوست دارد.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: هندوانه حاوی لیکوپن است، مادهای که هنداوانه را رنگ قرمز مینماید. این یک آنتیاکسیدان است که خطر تصلب شرایین و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد استفاده از لیکوپن میتواند افسردگی، اضطراب و حتی کاهش درد مفاصل را کاهش دهد.