به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، «دیگچه مشهدی» از دسرهای محلی است که در استان خراسان پخت میشود و اسم دسر نشانگر پخت بیشتر این دسر در مشهد است. این دسر به دلیل داشتن مواد مغذی مانند شیر، زعفران و برنج دارای انواع ویتامینهای A، C، E، D، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم و پروتئین است. خوردن این دسر همچنین برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری میکنند، کودکان درحال رشد، کهنسالان و کسانی که معده ضعیف دارند، توصیه میشود.
مواد لازم برای تهیه دیگچه
برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
آب: ۲ پیمانه
شیر پر چرب: ۲ لیتر (۸ و نیم پیمانه)
گلاب: ۱/۲ پیمانه
شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
زعفران: به مقدار دلخواه
طرز تهیه و دستور پخت دیگچه
۱. برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. بگذارید خوب بپزد میتوانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید.
۲. زمانی که آب برنج تبخیر شد شیر را کمکم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود.
۳. به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود.
۴. در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید.
۵. حالا زمان آن رسیده است که دیگچه مشهدی را دم کنید.
۶. در این مرحله زعفران دمکرده را در گوشهای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود.
۷. دسر دیگچه را مانند برنج به مدت نیم ساعت دم کنید و ضروری است که حرارت خیلی کم باشد.
۸. بعد از خنک شدن این دسر را با خلال پسته و زعفران میل کنید.
فوت و فنها
- برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد. میتوانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا میشود.