هر چه هوا بیشتر به سردی ‌می‌رود، بساط پخت آش هم گرم‌تر می‌شود. در این مطلب طرز تهیه آش لبو را آموزش داده‌ایم که غذایی مقوی و مفید برای درمان سرماخوردگی است.

آش لبو - Ashe laboo

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، لبو یا چغندر قرمز را می‌توان در اغلب فصول سال در میوه‌فروشی‌ها پیدا کرد ولی برای خیلی از ماها، لبو با زمستان و سرما معنی می‌شود. در فصل پاییز و وقتی که هوا رو به سردی ‌می‌رود، بساط پخت آش هم گرم‌تر می‌شود. آش لبو خواص ضد سرماخوردگی و آنفلوانزا دارد و معمولا در فصل زمستان تهیه می‌شود. این آش از آن دست آش‌هایی است که حتی اگر بد غذا هم باشید احتمالا از خوردنش پشیمان نمی‌شوید. رنگ قرمز آش لبو حتما شما را سر ذوق می‌آورد و طعم‌های آشنا و ترکیب آن با شیرینی ملایم لبو و بافت لطیف آن، لذت خوردن این سوپ را چند برابر می‌کند.

مواد لازم  برای ۴ نفر

لبو: ۲ عدد متوسط

رشته آش: ۱۰۰ گرم

نخود: ۳ قاشق غذاخوری

لوبیا: ۳ قاشق غذاخوری

عدس: ۳ قاشق غذاخوری

گشنیز ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: ۲ عدد متوسط

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

نعنا خشک: به مقدار دلخواه

کشک یا قره قروت: به مقدار دلخواه

آرد سفید: یک قاشق مرباخوری (اختیاری)

طرز تهیه آش لبو | یک غذای مقوی برای درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی

طرز تهیه آش لبو

از مواد این آش پیداست که چقدر آش لبو و آش رشته قرار است به هم شبیه باشند، پس اگر تا به‌ حال آش رشته پخته‌اید، پختن آش لبو برایتان به سادگی آب خوردن خواهد بود. بد نیست بدانید آش لبو در شهرهای مختلف ایران اسم‌های مختلفی دارد: آش سرکه چغندر، آش چغندر گیلانی، آش چغندر قزوین، آش لبو آشتیان، آش لبو یا آش چغندر و جو یا بلغور و آش چغندر اصفهان. در برخی شهرها هم این آش را با چغندر سفید درست می‌کنند.

مرحله اول

برای طرز تهیه این آش لبو یا آش چغندر قرمز در ابتدای کار نخود، لوبیا و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ‌شان گرفته شود. سپس هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرف جدایی قرار دهید. البته می‌توانید همه حبوبات را با هم در قابلمه ریخته و با هم بپزید ولی اگر به صورت جدا بپزید مطمئن خواهید بود که همه حبوبات کاملا پخته شده‌اند و از طرف دیگر موقع آشپزی وقت‌تان کمتر گرفته می‌شود.

مرحله دوم

در ظرفی دیگر، لبوها را پوست کنده و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخته و خنک شدند، آن‌ها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. (از آنجا که زمان نسبتا زیادی برای پخت لبو لازم است، می‌توانید از زودپز هم استفاده کنید.)

مرحله سوم

در یک قابلمه متوسط حبوبات و لبوی پخته را همراه با آبِ لبو بریزید. (اگر حبوبات هنوز خام است، به آنها مقدار بیشتری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا پخته شود) بگذارید مواد آش به همراه آبِ لبو چندتا قل بخورد تا خوب جا بیفتد. جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید.

در مرحله آخر رشته آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و طعم هماهنگی پیدا کنند.

طرز تهیه نعناع داغ

۱- مقداری روغن را در یک شیرجوش دسته‌دار بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن می‌شود.

۲- بعد از اینکه روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید (علت انتخاب ظرف دسته‌دار همین است که به‌راحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید).

۳- می‌توانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.

در حین پختن آش لبو، نعناع داغ، نمک و فلفل و قره‌قروت را هم اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا آش به خوبی پخته شده و کاملا جا بیفتد، بعد از اینکه قره‌قروت حل شد و آش طعم پیدا کرد، آش شما آماده شده است و می‌توانید آن را سرو کنید. در صورت تمایل روی آش را با پیاز داغ مجلسی چیپسی تزیین کنید.

طرز تهیه آش لبو | یک غذای مقوی برای درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی

فوت و فن‌های پخت آش لبو

۱- اگر آش شما با رشته لعاب نداد یا مقدار لعاب آن کم بود بهتر است کمی آرد سفید به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا لعاب بیندازد.

۲- می‌توانید مقداری کشک سابیده را به آش خود اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.

۳- آش لبو هم به صورت ترش و هم به شکل ملس پخته می‌شود  و بسته به سلیقه خودتان می‌توانید به میزان دلخواه قره‌قروت یا کشک استفاده کنید.

خواص مفید لبو

۱- لبو ضد سرطان، ضد التهاب، سرشار از آنتی‌اکسیدان، تقویت‌کننده دستگاه ایمنی، افزایش قدرت جذب اکسیژن در سلول‌ها، جوانسازی پوست و سم‌زداست.

۲- لبو به علت داشتن فیبر فراوان باعث کاهش چربی و کلسترل خون می‌شود. لبو همچنین دارای مقادیر زیادی اسید فولیک است که به همراه آهن از ایجاد کم‌خونی جلوگیری می‌کند و باعث بهبود سلامت روانی و هیجانی می‌شود.

۳- لبو و دیابت دوست همدیگر هستند. لبو یا همان چغندر قرمز لبو حاوی آنتی‌اکسیدان «آلفالیپوئیک‌اسید» است که می‌تواند به کاهش سطح گلوکز و افزایش حساسیت‌ به‌ انسولین کمک کند. این آنتی‌اکسیدان از تغییرات اکسیداتیو مربوط به استرس در بیماران مبتلا به دیابت جلوگیری کند.

۴- مواد مغذی لبو شامل فولات، کلسیم، منگنز، پتاسیم، آهن، بتانین، اسید مالونیک، الکل گیاهی، ساپونین، پروتئین و فیبر است.

ارزش غذایی موجود در ۱۰۰ گرم لبو

انرژی ۴۴ کیلو کالری

کربوهیدرات ۹۶/۹ گرم

پروتئین ۶۸/۱ گرم

چربی ۱۸/۰ گرم

آب ۰۶/۸۷ گرم

فیبر ۲ گرم

قند ۹۶/۷

 کلسترول ۰

همچنین لبو دارای ویتامین‌های A ,E ,K ,C و ویتامین‌های گروه B است.‌

کد خبر 643280

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha