به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از دیلی اکسپرس نوشت: این اتفاق زمانی رخ میدهد که آدامس با دهان باز جویده میشود و هوای اضافی را وارد رودهها میکند. برای جلوگیری از این امر، محققان توصیه میکنند هنگام استفاده از آدامس، دهان خود را بسته نگه دارید.
یکی دیگر از دلایلی که جویدن آدامس میتواند منجر به نفخ شود، ترکیب آن است. برخی از انواع آدامسهای بدون قند، اغلب حاوی سوربیتول و زایلیتول هستند که به عنوان یک شیرینکننده عمل میکنند.
برای برخی افراد، این مواد میتوانند باعث ایجاد گاز شده یا حتی به عنوان مُلین عمل کنند.
شیرین کنندههای مصنوعی نیز میتوانند باعث گرفتگی عضلات و اسهال مزمن شوند.
هضم ناقص و تخمیر این شیرینکنندهها در روده بزرگ اغلب منجر به بروز این مشکلات دردناک میشود.
به جز آدامس، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که باعث نفخ میشوند که شامل لوبیا، پیاز، کلم بروکلی، کلم پیچ، جوانهها و گل کلم هستند. دلیل نفخآوری آنها میتواند به دلیل فیبر و قند موجود در آنها باشد.
محققان توصیه میکنند که مصرف غذاهایی از این قبیل را کاهش دهید و در عین حال مصرف روزانه ۵ وعده میوه و سبزیجات را حفظ کنید.
برخی از دلایل دیگر نفخ عبارتند از یبوست، بیماری سلیاک و سندرم روده تحریکپذیر.