جالب است بدانید ترکیبات خاصی در سیب یافت می‌شوند که ممکن است بر کیفیت خواب اثر بگذارند! از جمله‌ این ترکیبات می‌توان به ملاتونین، پتاسیم و کربوهیدرات‌ها اشاره کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، مطالعه‌ای نشان داد که مصرف یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی بالا (GI) قبل از خواب ممکن است سطح تریپتوفان را بالا ببرد که باعث افزایش ملاتونین و سروتونین می‌شود؛ این هورمون‌ها به شروع فرایند خواب کمک می‌کنند.

سیب یک منبع عالی فیبر است و همین باعث می‌شود که این میوه GI پایینی داشته باشد، به این معنی که سطح قند خون را به میزان ناچیزی افزایش می‌دهد. علاوه بر فیبر، مواد مغذی دیگری در سیب وجود دارند که بدن برای داشتن خوابی آرام به آنها نیاز دارد.

ملاتونین

از مهم‌ترین عواملی که روی خواب تأثیر دارد، ملاتونین است. مغز شما با تاریک شدن هوا به طور طبیعی ملاتونین تولید می‌کند. این موضوع به آرامش بدن کمک می‌کند و با ایجاد خواب‌آلودگی، شما را برای خوابیدن در طول شب آماده می‌کند. ملاتونین را می‌توان از طریق منابع غذایی و مکمل‌ها نیز دریافت کرد.

دوز معمول توصیه‌شده ملاتونین ۱ تا ۵ میلی گرم است. خوردن ۱۰۰ گرم یک سیب حدود ۰.۰۱۰۶ میلی گرم ملاتونین را به بدن می‌رساند. بنابراین نگران نباشید؛ مقدار ملاتونین موجود در سیب آنقدر زیاد نیست که شما را خیلی خواب آلود کند.

ویتامین سی

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان است که طی مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن، از سلامت شما محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که التهاب و استرس اکسیداتیو ( که زمانی اتفاق می‌افتد که غلظت رادیکال‌های آزاد خیلی زیاد است) ممکن است به مدتِ استاندارد خواب آسیب برساند. بنابراین، خوردن منظم سیب ممکن است به طور غیرمستقیم کیفیت خواب را تقویت کند.

پتاسیم

سیب حاوی مقادیر کمی از ماده معدنی پتاسیم است. یک مطالعه تاریخی در سال ۱۹۹۱ اثرات مکمل پتاسیم را بر کیفیت خواب در مردان سالم ۱۸ تا ۳۳ ساله که رژیم غذایی کم‌پتاسیم داشتند مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که دریافت روزانه ۹۶ میلی‌اکی‌والان پتاسیم به مدت یک هفته باعث بهبود خواب می‌شود. با این حال، اگر در حال حاضر از یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم استفاده می‌کنید، ممکن است مکمل هیچ مزیت اضافی بر کیفیت خوابتان نداشته باشد.

مضرات احتمالی مصرف سیب پیش از خواب

غذا خوردن قبل از خواب ممکن است برخلاف ریتم طبیعی شبانه‌روزی شما باشد. مطالعات نشان می‌دهد که اگر در ساعات پایانی شب غذا میل کنید، احتمال ابتلا به چاقی و بیماری‌های قلبی-متابولیکی مثل دیابت، فشار خون و کلسترول بالا در شما افزایش یابد.

مطالعه‌ای روی زنان با وزن متوسط انجام شد و در دو نوبت مختلف، یکی۱۰ صبح و دیگری ۱۱ شب تأثیر خوردن یک میان‌وعده حاوی۲۰۰ کالری انرژی در این زنان مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان مشخص شد گروهی که در شب میان‌وعده را مصرف کرده بودند، در آنها توانایی چربی‌سوزی، کمتر و کلسترول کلی خون بیشتر بود.

با این وجود، یافته‌ها ضد و نقیض هستند و در بعضی از تحقیقات، مشخص شده که مصرف وعده‌های غذایی در شب، چندان تأثیر منفی بر بدن ندارد. این احتمال وجود دارد که مصرف غذاهای سالم و حاوی GI پایین مانند سیب برای خوابیدن مفید باشد، اما برای تأیید این گفته لازم است تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

منبع: خبرآنلاین/ healthline