به گزارش همشهری آنلاین، نگهداری بعضی از میوهها و سبزیجات شدیداً به کیفیت و خواص آنها آسیب میرساند. در زیر با پنج مورد از آنها آشنا میشوید:
هندوانه درسته
یخچال میتواند مقدار آنتیاکسیدانهای هندوانه را به نصف کاهش دهد. تحقیقی که در ایالات متحده انجام شده نشان میدهد که هندوانهای در دمای اتاق نگهداری تقریباً دو برابرِ هندوانهای که در یخچال نگهداری میشود، ترکیباتی نظیر بتا کاروتین (که موجب تقویت سلامت پوست و بینایی میشود) تولید میکند. هوای سرد رشد آنتیاکسیدانها را که پس از برداشت هندوانه اتفاق میافتد، کند میکند. اما در صورتی که هندوانه را قاچ کردهاید، برای جلوگیری از رشد باکتریها باید آن را در یخچال نگه دارید.
ریحان
اگر این گیاه استوایی در دمای زیر ۵ درجه سانتیگراد نگهداری شود، به سرعت سیاه خواهد شد. ریحان را در سایه، و به صورتی نگهداری که ساقههایش در آب باشد. یک کیسۀ پلاستیکی نیز با ملایمت روی آن بکشید تا سبزی خشک نشود.
سیبزمینی
دمای سرد باعث تبدیل نشاستۀ سیبزمینی به قند میشود. این موضوع باعث باعث میشود که بافت سیبزمینی ریگدارمانند شود و طعم آن قدری شیرین شود. بهترین دما برای نگهداری سیبزمینی ۷ درجۀ سانتیگراد است. سیب زمینی را در کیسههای کاغذی و در انباری خنک نگهداری کنید؛ نور آفتاب باعث انباشت کلروفیل میشود که باعث سبز شدن و بعضاً تلخ شدن سیبزمینی میشود.
پیاز
پیاز برای تازه ماندن نیازمند گردش هواست. پیاز درسته را کیسۀ کاغذی سوراخدار و در انباری نگه دارید. پیاز و سیبزمینی را با هم یکجا نگه ندارید، چرا که هر کدام گازهایی متصاعد میکنند که باعث فساد دیگری میشود. پیاز قاچ شده را حتماً در یخچال نگاه دارید.
گوجه
هوای سرد شریانهای شیمیایی گوجه را تغییر میدهد و فعل و انفعالاتی که طعم تازگی گوجه را کند میکند و فعل و انفعالاتی که طعم ماندگی را در گوجه ایجاد میکنند، تسریع میکند. گوجۀ درسته را روی طاقچه یا اوپنِ آشپزخانه نگهداری کنید تا خوشمزه بمانند و رسیدهتر شوند.