توت خشک یکی از خشکباری است که در فصل زمستان بیشترین استفاده را در بین ایرانیان دارد. براساس گفته‌ متخصصان علم تغذیه، مصرف این ماده‌ خوراکی برای دیابتی‌ها مؤثر و مفید است. به‌طوری که بیماران دیابتی می‌توانند به جای شکر و قند، دمنوش‌های خود را با توت مصرف کنند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، خواص توت خشک مانند خواص سایر خشکبار مثل گردو یا انجیر برای لاغری هم به اثبات رسیده است. اگر به رژیم غذایی اصولی فکر می‌کنید، حتماً توت خشک را در برنامه‌ روزانه خود قرار دهید. در ادامه به خواص متعدد این ماده‌ خوراکی می‌پردازیم.

خواص توت خشک در لاغری

توت خشک به ماده‌ای محسوب می‌شود که مقدار زیادی فیبر را در خود جای داده است. این ماده‌ خوراکی تاثیر زیادی در عملکرد بهتر روده و دستگاه گوارش دارد. این ماده‌ غذایی می‌تواند یبوست و خشکی روده را درمان کند. از سوی دیگر فیبر به عنوان یک ماده‌ی سیر کننده و کاهش‌دهنده‌ اشتها محسوب می‌شود. وقتی توت خشک مصرف می‌کنید، میل شما برای مصرف مواد غذایی پرکالری کمتر می‌شود.

از سوی دیگر توت یک ماده‌ی انرژی‌زاست. زمانی که در رژیم غذایی به سر می‌برید، بدن ضعیف می‌شود که توان کمتری برای انجام فعالیت‌های روزانه دارید. در حالی که با مصرف غذاهایی مثل توت خشک می‌توانید انرژی به تحلیل رفته را جبران کنید.

تاثیر توت خشک در پیشگیری از سرطان

یکی دیگر از خواص توت خشک پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان است. وجود نوعی فیتونوترینتی به نام رزوراترول(resveratrol) به بدن کمک می‌کند تا با رادیکال‌های آزاد مقابله کند. در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

تاثیر توت خشک در طول عمر

یکی دیگر از فواید مصرف این ماده‌ خوراکی افزایش طول عمر است. خواص توت خشک برای دیابت به اثبات رسیده است. میزان قند این ماده‌ غذایی بسیار پایین است. از سوی دیگر به یک‌باره وارد خون نمی‌شود. در نتیجه بدن توان بیشتری برای هضم قند آن دارد. افراد دیابتی می‌توانند مواد شیرین‌کننده‌ مصنوعی را ترک و به جای آن توت خشک مصرف کنند. کسانی که در مرحله‌ حاد دیابت هستند، بهتر است توت را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

توت خشک و تصفیه‌ خون

یکی دیگر از خواص توت خشک برای کبد چرب است. این ماده‌ خوراکی با تصفیه  خون و پاکسازی کبد، باعث از بین بردن چربی‌ تولیدشده در این عضو می‌شود. همچنین توت خشک تاثیر زیادی در افزایش مقدار خون و جریان آن دارد. بنابراین می‌تواند با این روش به پاکسازی کبد کمک کند. به طور کلی توت خشک در تقویت کل سیستم خونی بدن مؤثر است. به همین دلیل باید آن را یک داروی گیاهی برای درمان کبد چرب به حساب آورد. قند موجود در توت، سوربیتول نام دارد که برای کبد نیز مفید است.

تاثیر توت خشک در سیستم گوارشی

این ماده‌ غذایی در عملکرد بهتر سیستم گوارش نیز مؤثر است. به طوری که می‌تواند با درمان التهاب و حتی زخم معده، به هضم غذا نیز کمک کند. همان‌طور که گفتیم این ماده‌ خوراکی در نرم کردن روده‌ها مؤثر است و یبوست را درمان می‌کند.

تاثیر توت خشک بر فشارخون

یکی دیگر از خواص توت خشک، تنظیم فشار خون است. وجود مواد مغذی مثل کربوهیدرات، ویتامین و کارتونئید در این ماده‌  خوراکی باعث افزایش حجم خون در بدن می‌شود. اگر فرد مبتلا به فشار خون آن را مصرف کند، از شدت سدیم خون کاسته می‌شود. در نتیجه فشار خون پایین می‌آید و به حد متعادل می‌رسد.

تاثیر توت خشک بر روی سیستم ایمنی

یکی دیگر از خواص توت خشک برای سیستم ایمنی بدن است. این ماده‌ی غذایی حاوی چندین آنتی‌اکسیدان است که با کمک آن‌ها می‌تواند بدن را در برابر ویروس‌های سرماخوردگی و یا بیماری‌های مسری محافظت کند. همچنین روتین موجود در توت خشک تاثیر زیادی در درمان التهاب و تورم دارد. از دیگر فواید مصرف این ماده غذایی می‌توان به پیشگیری و درمان فشار خون بالا، خونریزی شبکیه، خونریزی مغزی و برونشیت مزمن اشاره کرد.

تاثیر توت خشک در بهبود عملکرد کلیه

یکی دیگر از خواص توت خشک برای کلیه است. این ماده‌ خوراکی به عنوان یک تقویت‌کننده مفید و مقوی برای کلیه محسوب می‌شود. از یک سو مصرف آن سبب افزایش عطش و در نتیجه مصرف آب و مایعات می‌شود. از سوی دیگر در درمان یبوست مؤثر است که به بهبود عملکرد کلیه کمک می‌کند.

اگرچه خواص توت خشک برای لاغری اثبات شده است. اما نکات مهمی در مورد مصرف این ماده‌ خوراکی وجود دارد. مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود. مصرف این ماده‌ غذایی در دوران بارداری ممکن است آلرژی‌زا باشد. زیاده‌روی در مصرف توت باعث اسهال و دل درد می‌شود.

برچسب‌ها