همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: حتما برای شما هم پیش آمده که از تعدد و تنوع قاشقها و چنگالهای سرویسهای پذیرایی تعجب کنید؛ این قاشقها و چنگالها هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارند و اگر یک میز رسمی پذیرایی بچینید به کار شما خواهند آمد.
این کاربردها آنقدر رایج هستند که رستورانهای معروف، فاین داینینگ، هم ترتیب و کاربرد این وسایل را در نظر میگیرند؛ پس اگر در مقابل یک میز رسمی غذا قرار گرفتید از هر کدام از این وسایل در محل خودش استفاده کنید تا طعم غذاهای مختلف با یکدیگر آمیخته نشود و اتیکت مهمانی هم رعایت شود.
در چیدمان یک میز رسمی، همه چیز باید از نظر هندسی فاصله تنظیم شدهای داشته باشد: بشقاب اصلی در مرکز قرار میگیرد و چیدمان سایر وسایل را در فواصل مساوی نسبت به آن انجام میدهیم. تزئینات و گل آرایی میز هم به دلخواه و بر اساس سلیقه هر فرد انجام میگیرد.
قرار دادن ظروف بر اساس غذاهایی که قرار است تعارف شوند انجام میشود، ایده این است که از ظروف به ترتیب استفاده شود؛ به این ترتیب: پیش غذا، سوپ یا سالاد، غذای اصلی و دسر.
ایده بشقاب کره چیزی شبیه دویماج ترکها است که به عنوان خوشامدگویی تعارف میشود و شامل نان و پنیر و سبزی است. برخی هم آن را شبیه کره روی چلو میدانند. جالب اینکه کره در اروپا مصرف بسیار بالایی دارد و گذاشتن آن روی میز غذا خیلی عادی است.
به طور کلی تیغه های برش چاقو همیشه به سمت بشقاب اصلی قرار میگیرند. معمولا بیش از سه مورد از هر وسیلهای روی میز قرار نمیگیرد.
طریقه قرار دادن چاقو و چنگال در بشقاب اصلی معنای گوناگونی دارد:
- اگر چاقو و چنگال به حالت مثلث قرار بگیرند به معنای توقف غذا خوردن و عدم تمایل به سرو بشقاب بعدی است؛
- اگر به شکل بعلاوه باشند به معنای انتظار برای بشقاب غذای بعدی است؛
- قرار دادن افقی و موازی چاقو و چنگال به معنای رضایت از غذاست اما اگر چاقو از چنگال رد شود و به شکل مثلث قرار گیرند به معنای نپسندیدن آن غذاست.