به گزارش همشهری آنلاین، محمدباقر حاج کاظمی، مدیرکل دامپزشکی استان زنجان اظهار داشت: یکی از سنتهایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبرو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند در عید سعید قربان است در حالی که ذبح غیربهداشتی دام در معابر عمومی، تهدیدی علیه بهداشت عمومی محسوب شده و مجاز نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان افزود: برای جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام و رها شدن آلودگی ناشی از ذبح دام در محیط عمومی شهروندان از ذبح نذور و قربانی خود در معابر عمومی و محلهای نامناسب خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود که از ذبح دام در معابر خودداری و به جای آن ذبح فقط در کشتارگاههای دام استان صورت گیرد.
حاج کاظمی با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند، افزود: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنماییهای لازم صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب رعایت شود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف حتما باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار بگیرد؛ چرا که طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود که میکروب بیماریهای احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.
حاجکاظمی با تاکید بر اینکه ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شویندههای قوی و آب جوش بشویند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علایم بیماری تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی میتوان جلوی شیوع آن را گرفت.