به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت، پرورش درخت هلو به پنج هزار سال پیش در چین برمیگردد و امروزه ۳۰ نوع از این میوه کشت میشود. هلو سرشار از آنتیاکسیدانها و فیبر است که بخش زیادی از این ترکیبات در پوست میوه قرار دارد. گرچه هلو نزدیک به ۹۰ درصد آب دارد و میتواند در روزهای گرم تامینکننده آب مورد نیاز بدن باشد اما خواص متعددی نیز دارد که اهمیت مصرف آن را نشان میدهد.
یک هلو ۸ تا ۱۰ میلیگرم ویتامین C دارد که میتواند حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تامین کند. هرچه هلو رنگ زردنارنجی بیشتری داشته باشد، مقدار فلاونوئید بیشتری دارد که عملکرد ویتامین C را تقویت میکند. ویتامین C از بدن در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی محافظت میکند، در جذب آهن موثر است و عملکرد آنتیاکسیدانی دارد. هلو همچنین سرشار از کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لوتئین و زیگزانتین است.
مطالعات بسیاری نشان میدهد خوراکیهای سرشار از کاروتنوئیدها با کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و بیماریهای قلبیعروقی همراه است. تاثیر لوتئین و زیگزانتین در برابر بیماریهای چشم مانند استحاله ماکولای چشم و آبمروارید نیز تایید شده است.
تامین آب و مواد معدنی
هلو نزدیک به ۹۰ درصد آب دارد و در روزهای گرم برای تامین نیاز آب بدن و دفع مواد زائد موثر است. با دریافت آب و مایعات کافی عملکرد جریان خون و فعالیت مغز بهبود پیدا میکند و ریزمغذیها به سلولهای اندامهای مختلف میرسند. البته مصرف منظم هلو به تامین موادمعدنی نیز کمک میکند زیرا حاوی مقدار فراوان پتاسیم، منیزیوم، فسفر و آهن است.
تاثیر مطلوب بر عملکرد گوارش
هلو میوهای سرشار از فیبرهای حلشدنی است که عملکرد هضم را تسهیل میکنند. خوراکیهای سرشار از فیبر علاوه بر پیشگیری از یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبیعروق، کنترل دیابت نوع ۲ و اشتها نیز نقش دارد. فیبرها، کلسترول و ترکیبات سمی را جذب میکنند و برای پاکسازی بدن ضروری هستند. همچنین به دلیل جذب آب مانند یک عامل ضدگرسنگی عمل میکنند.