هندوانه، این نعمت تابستانی فوق‌العاده، آنقدر شگفت‌انگیز است که می‌توان از تمام قسمت‌های آن استفاده کرد، حتی از پوست آن!

به گزارش همشهری آنلاین، تصور یک بعدازظهر شاد تابستانی بدون تصویری از پوست‌های جمع شده هندوانه ممکن نیست. هندوانه ترد و آبدار یک خوراکی تابستانی عالی است؛ خنک، باطراوت و آب‌رسان. اما پوستی که پس از خوردن هندوانه باقی می‌ماند اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

البته ممکن است ترشی پوست هندوانه را به عنوان یک خوراکی قدیمی چشیده باشید، اما این پوست‌ها استفاده‌های زیاد و بعضا شگفت‌انگیزی دارند هرچند احتمالا از خود می‌پرسید که چرا باید از بخشی که دیگران دور می‌اندازند استفاده کنید؟ و حق هم دارید اما باید بدانید که بر اساس تحقیقات استفاده از یک هندوانه کامل، ۲.۵ کیلوگرم آشغال کمتر راهی محل دفن زباله می‌کند.

مهمتر از آن، پوست هندوانه دارای ارزش غذایی شگفت‌انگیزی است. کاروتن‌های این ماده در بدن به ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم و چندین نوع از ویتامین‌های گروه B تبدیل می‌شوند. همچنین فیبر آن نسبت به گوشت صورتی رنگ آن بسیار بیشتر است و فیبر به طرق مختلف به سلامت روده و سلامت عمومی کمک می‌کند.

کاهش کلسترول، کمک به تثبیت سطح قند خون و از همه جالب‌تر داشتن اسید آمینه‌ای به نام سیترولین که برخی مطالعات نشان می‌دهند می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد و در برابر تصلب شرایین محافظت ایجاد کند هم از خاص پوست هندوانه است. 

در نهایت، اگر مزایای سلامتی پوست هندوانه برای ترغیب شما به استفاده از آن کافی نیست، یک دلیل دیگر هم وجود دارد: پوست هندوانه یک ماده سرگرم کننده، همه کاره و خوش طعم در آشپزخانه است. 

خوردن هندوانه یکی از لذت‌های تابستانی است.

کاربرد در ساندویچ: بخش سبز رنگ پوست هندوانه را با یک پوست کن جدا کنید و سپس با یک چاقوی تیز روی بخش سفید رنگ برش ژولین (خلال خلال کردن) بزنید و آن را به صورت چوب کبریتی خرد کنید. این خوردنی سفید رنگ را به ساندویچ مورد علاقه خود اضافه کنید تا رطوبت و تردی آن را بدون اینکه مزه‌های موجود را تحت تأثیر قرار دهد بیفزایید. همچنین به کار بردن آن در کنار هویج و کرفس به سینی سس و دیپ زیبایی خاصی می‌دهد.

آن‌ها را به سالاد خود اضافه کنید: پوست هندوانه ژولین شده، مکعبی یا خلالی را به سالاد هم می‌توان اضافه کرد. بی‌مزگی و تردی آن شبیه خیار است و اگر با سیب ترکیب شود یا به جای خیار در سالاد یونانی استفاده شود بسیار جالب خواهد بود.

ترشی بیندازید: یکی از کدبانوهای فامیل ما به این معروف است که از کنار هیچ چیزی رد نمی‌شود مگر اینکه آن را ترشی یا مربا کند! پوست هندوانه از قدیم یک ترشی مخصوص داشته که با ریختن آب نمک داغ و بر پایه سرکه، روی پوست برش خورده یا خرد شده تهیه می‌شود. این ترشی بعد از یک ساعت قابل خوردن است، اگرچه طعم آن با گذشت زمان بیشتر و بهتر می شود. اضافه کردن ادویه‌هایی مانند زنجبیل، سیر و فلفل را فراموش نکنید و ترجیحا از سرکه سیب استفاده کنید تا از طعم خوب آن شگفت زده شوید.

هندوانه کبابی درست کنید: گریل کردن پوست هندوانه‌ای که با یک سس تایلندی خوش طعم شده یک غذای کبابی بسیار جالب به شما می‌دهد. این هندوانه‌های کبابی در کنار دیگر سبزیجات و گوشت‌های گریل شده پیک نیک تابستانی شما را خوش طعم‌تر می‌کنند.

آب هندوانه این‌بار با پوست هندوانه: کافی است پوست هندوانه را مانند هر سبزی دیگر در آبمیوه‌گیری بریزید تا یک آبمیوه سبز رنگ به دست بیاورید. برای یک نوشیدنی سفید یا بی‌رنگ کافی است بخش سبز را جدا کنید. 

ترشی هندوانه در واقع با پوست هندوانه تهیه می‌شود.

یخ هندوانه‌ای بسازید: اگر تکه‌های پوست هندوانه را فریز کنید، می‌توانید آن‌ها را به جای تکه‌های یخ معمولی به نوشیدنی خود اضافه کنید. اگر بخش سبز رنگ را جدا کنید، می‌توانید پوست سفید را پوره کنید، قالب بزنید و یخ درست کنید و به عنوان یک دیتاکس یا سم‌زدا به آب یا نوشیدنی‌های دیگر اضافه کنید. طعم نهایی چیزی شبیه مزه لطیف خیار خواهد بود.

گذشته از این کاربردهای غذایی، این پوست شگفت‌انگیز استفاده‌های بیشتر دیگری هم دارد:

استفاده از پوست به عنوان کمپرس سرد: برش‌های نازک پوست هندوانه به‌خصوص اگر خنک باشند، تسکین‌دهنده هستند. چه در سالن ماساژ و اسپا و چه برای تسکین سوختگی و ایجاد یک حس خوب و آرام‌بخش. 

کود و کمپوست هندوانه: اگر باغ، باغچه و حتی گلدان دارید، کمپوست کردن پوست هندوانه یک راه خوب برای تغذیه خاک و حذف کردن زباله است. برای این کار ابتدا آنها را درشت خرد کنید تا سریع‌تر تجزیه می‌شوند. رطوبت این ماده به فعال شدن کمپوست کمک می‌کند. اگر با کرم‌ها کمپوست درست می‌کنید (ورمی کمپوست)، تکه‌های پوست هندوانه کمک می‌کند تا کرم‌های کوچک شما واقعا خوشحال باشند.

یک هندوانه کوچک نصف شده یک گلدان اولیه زیست تخریب‌پذیر برای پیوند باغ شما می‌سازد. چند سوراخ در قسمت زیرین آن برای زهکشی ایجاد کنید (و یک نقطه خروجی برای ریشه گیاهان)، آن را با خاک گلدان پر کنید و آن را روی یک نعلبکی کوچک قرار دهید تا از نشت آن روی پیشخوان یا طاقچه‌تان جلوگیری کنید. بذرهای گل یا سبزی را در آن بکارید و منتظر بمانید تا جوانه‌های شما ظاهر شوند. هنگامی که آنها به خوبی تثبیت شدند، پوست را به باغچه خود منتقل کنید.

اگر قصد دارید زباله‌های هندوانه‌ای خود را به صفر برسانید، از تخم‌های هندوانه هم غافل نشوید. کافی آنها را جوانه بزنید یا با بو دادن یک تخمه مغزی و خوش طعم تهیه کنید. با این راهکارها، دفعه بعد که هندوانه می‌خرید، هیچ زباله‌ای نخواهید داشت.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها