برای دهه شصتی‌ها، دهکده حیوانات (میشا) کارتونی به یادمانی است. مجموعه‌ای که در آن آقای ببر، کنگو، دراگو و گربه‌های زندانی شخصیت‌های اصلی بودند. حالا در غرب تهران و داخل بوستان نهج‌البلاغه مکانی با نام دهکده حیوانات ایجاد شده‌است البته این دهکده ۲هزار متری تفاوت‌هایی با آن دهکده دارد.

همشهری آنلاین- مریم باقرپور: در محدوده میانی بزرگراه‌های شهید همت و شهید حکیم، بعد از عبور از خیابان‌های عرب‌شاهی و کمی پایین‌تر از خانه‌های ویلایی، داخل باغ‌راه فاز ۲ بوستان نهج‌البلاغه، فضایی هست که از  خردسال تا بزرگسال با دیدنش هیجان زده می‌شوند. چون از نمای دور حیواناتی که در محدوده شهری کمتر هستند در این مکان می‌بینند که به حال خود رها شده‌اند. در این فضا انواع حیوانات از گاو تا خرگوش، مار، اسب، کروکودیل، الاغ خروس، خرگوش و... هست و در کنارشان کلبه‌ای برایشان ساخته‌اند. البته پرنده‌ها هم برای خود لانه دارند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

دهکده‌ای میان بوستان و بافت شهری

حیوانات در فضای ۲ هزار متری

حیوانات دهکده واقعی نیستند و همگی از جنس فایبرگلاس در اندازه‌های مختلف و رنگ‌های جذاب در فضای ۲ هزار متری جانمایی شده‌اند. البته حیوانات تا چندی پیش آزاد بودند و مردم می‌توانستند با آنها عکس یادگاری بگیرند، کودکان‌شان را سوار بر اسب و گاومیش کنند و نزدیک‌شان برونند. اما حالا در حصار قرار گرفته‌اند. «عبدالرضا نجاریان» سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری منطقه۲ دراین‌باره می‌گوید: «در گذر زمان حیوانات تخریب می‌شدند، چون جنس سازه‌ها از فایبر گلاس بوده و گاه فردی با وزن ۱۰۰‌کیلو سوار بر گاومیش یا اسب و شهروندی از شاخ‌های گوزن آویزان می‌شد. در نتیجه به مرور تعدادی از آنها شکست. در حالی‌که برای ایجاد چنین فضای هزینه زیادی شده است. به همین دلیل دهکده حیوانات محصور شد.»

محلی برای ارودهای کودکان

البته برخی از بازدیدکنندگان هنوز با وجود حصارها فرزندان خود را به داخل دهکده می‌فرستند. نجاریان می‌گوید: «این مکان با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با حیوانات ساخته شد و در سال تحصیلی با توجه به اینکه بوستان نهج‌البلاغه یکی از مکان‌های اردوهای تفریحی است، در مسیر از این مکان هم دیدن می‌کنند. چون برای کودکان و نوجوانان تماشای این حیوانات در رنگ‌های مختلف جذاب بوده و بازخوردهای مثبتی داشته است.»

استقبال شهروندان و ادامه فعالیت

دهکده حیوانات بوستان نهج‌البلاغه گرچه محصور است اما در این مدت افراد زیادی، به‌ویژه کودکان را جذب خود کرده است. نجاریان تأکید می‌کند: «هزینه نگهداری از این فضا بالاست اما با توجه به استقبال شهروندان و به‌ویژه ساکنان محدوده پابرجا مانده است. حتی پیش‌بینی شده در آینده حیوانات بیشتری در این محل قرار بگیرد.»

شهروندان از فعالیت این دهکده استقبال کرده‌اند و «محمد دریانی» از ساکنان بلوک‌های شمالی بوستان نهج‌البلاغه دراین‌باره می‌گوید: «زمانی دره، نمای اصلی خانه‌های ما بود. اما با ساخت بوستان نهج‌البلاغه گرچه محله‌مان شلوغ شده اما هر روز پنجره‌های خانه‌هایمان به محدوده‌ای باز می‌شود که در تابستان و بهار سبز و زمستان پوشیده از برف است. قرار دادن المان‌های مختلف هم به زیبایی این محدوده افزوده است. نوه‌ام هر وقت به خانه‌مان می‌آید از من می‌خواهد که او را به محوطه دهکده ببرم.»

دهکده حیوانات بوستان نهج‌البلاغه هر روز فعال است و مانند پارک ژوراسیک در شمال ارتفاعات منطقه۲ برای بازدید از اینجا نیازی به پرداخت ورودی نیست. نجاریان می‌گوید: «بوستان نهج‌البلاغه جذابیت‌های زیادی برای گردشگران، ورزشکاران، هنرمندان و... دارد و حالا با جانمایی‌های حیوانات در اینجا حال وهوایی متفاوت ایجاد کرده‌ایم.»