به گزارش همشهری آنلاین، واقعیت این است که در سالمترین خوراکیهای فرآوری شده هم مقادیر زیادی مواد نگه دارنده، شکر، نمک، چربی، کربوهیدرات ناسالم و انواع اسیدها و رنگها وجود دارد. از طرفی قیمت بستههای کوچک بیسکوییت، کیک، شیرکاکائو، ذرت های بوداده، بستنیها، آبمیوه ها و پاستیلها روز به روز بیشتر میشوند و هزینه قابل توجهی روی دست والدین میگذارند. تهیه ساندویچهای خانگی به عنوان میان وعده سالمی برای دانش آموزان میتواند این نگرانیها را به حداقل برساند. در این مطلب چند پیشنهاد غذایی برای والدینی داریم که دغدغه تهیه میان وعدههای سالم و ارزان و مقوی برای دانش آموزانشان در مدارس را دارند.
اسنکهای خانگی بهترین جایگزین ساندویچ های آماده
اولین و بهترین پیشنهاد برای دانش آموزان مقاطع مختلف، ساندویچ های خانگی است. به راحتی با ساده ترین مواد اولیه میتوان این اسنک ها را تهیه کرد و در اختیار دانش آموزان قرار داد.
ساندویچ نان، پنیر و گردو، ساندویچ نان، پنیر و سبزی، ساندویچ نان، پنیر، خیار و گوجه، ساندویچ نیمرو، ساندویچ املت، ساندویچ الویه، ساندویچ کتلت مرغ یا گوشت، ساندویچ کوکو سبزی یا سیب زمینی، ساندویچ سیب زمینی، تخم مرغ، خیارشور و گوجه، ساندویچ کره و عسل، ساندویچ کره و مربا، ساندویچ کره بادام زمینی، موز و عسل، ساندویچ خامه و شکلات صبحانه و ساندویچ شکلات صبحانه و موز از جمله ساندویچ هایی است که میتوانید برای میان وعده و یا ناهار فرزندانتان آماده کنید.
سمبوسه
یکی از بهترین اسنکهای خانگی سمبوسه است که همیشه برای کودکان جذاب و دوست داشتنی بوده. سمبوسه سیب زمینی راحت ترین و ارزان ترین نوع سمبوسه است که در زیر طرز تهیه ان را برایتان آوردهایم.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه
نان لواش: ۴ عدد
سیب زمینی: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۱ عددجعفری: ۱ دستته متوسط
زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
روغن مخصوص سرخ کردنی: به مقدار کافی
طرز تهیه سمبوسه
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه ساده سیب زمینی ابتدا یکی از سیب زمینی ها را کنار میگذاریم، سپس باقیمانده سیب زمینی ها را به همراه ۲ لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله دوم
۴۰ دقیقه زمان برای پخت سیب زمینی ها نیاز است. در همین حین سیب زمینی باقیمانده را پوست میگیریم، سپس به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. حالا سیب زمینی خرد شده را با آب سرد به خوبی میشوییم تا نشاسته اضافی روی آن از بین برود.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم. در ادامه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا پیاز سبک شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پیاز سبک شد، زردچوبه را به همراه فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه میکنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. در ادامه سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
سیب زمینی های نگینی را به خوبی سرخ میکنیم، سپس نیمیاز جعفری خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و در حد یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت میدهیم تا با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم.
مرحله ششم
پس از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند، پوست شان را میگیریم و آنها را درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس با گوشتکوب به طور کامل له میکنیم. در ادامه باقیمانده جعفری را به کاسه اضافه کرده و با سیب زمینی ترکیب میکنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله تابه حاوی سیب زمینی نگینی را مجددا روی حرارت قرار میدهیم، سپس سیب زمینی له شده را به تابه اضافه میکنیم و مواد را به خوبی تفت میدهیم تا با هم به خوبی مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.
مرحله هشتم
حالا تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم. در ادامه نان های لواش را به صورت طولی با اندازه ۱۰ در ۳۰ سانتی متر برش میزنیم، سپس ۱ قاشق سر پر از مواد سیب زمینی در ابتدا هر نان قرار داده و آنرا به صورت مثلثی جمع میکنیم.
مرحله نهم
پیچیدن سمبوسه سلیقه ای است و میتوانیم سمبوسه ها را به صورت لقمه ای نیز بپیچیم. پس از اینکه پیچیدن سمبوسه ها به پایان رسید، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
بهتر است برای جذب کمتر روغن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنیم و نکته دیگر اینکه باید در ریختن روغن دست و دلباز باشیم و به اندازه ای روغن درون تابه بریزیم که سمبوسه ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.
مرحله یازدهم
حرارت زیر روغن باید کم باشد، ولی روغن باید به طور کامل داغ شده باشد. در ادامه سمبوسه ها را درون روغن داغ میاندازیم و اجازه میدهیم به خوبی سرخ شوند، پس از سرخ شدن یک سمت سمبوسه ها آنها را بر میگردانیم.
مرحله دوازدهم
در پایان وقتی سمبوسه ها به طور کامل سرخ شدند، آنها را درون توری فلزی یا روی دستمال حوله ای قرار میدهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود. سمبوسه شما حاضر است. نوش جان.
ساندویچ لوبیا سفید با پنیرچدار
این ساندویچ نیز یکی از میان وعده های مقوی است که میتوانید برای فرزندانتان آماده کنید. میتوانید به جای پنیر از مرغ و یا پنیرهای دیگر هم استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ساندویچ لوبیا سفید با پنیرچدار
نان همبرگر: ۴ عدد
لوبیا سفید پختهشده با کمیپیاز نگینی و ادویه: به میزان لازم
پیاز متوسط خردشده: یک عدد
گوجه متوسط: یک عدد
پنیر چدار: ۴ تکه
کاهو: به میزان لازم
طرز تهیه ساندویچ لوبیا سفید با پنیرچدار
۱- ابتدا فر را روشن و دمای آن را روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم میکنیم.
۲- نانهای همبرگر را روی یک ورق پخت قرار میدهیم و سپس به مقدار مساوی درون هر چهار نان همبرگر لوبیای پختهشده، گوجهفرنگی، پیاز و پنیر قرار میدهیم.
۳- نانها را روی سینی فر قرار میدهیم و درون فر میگذاریم و اجازه میدهیم تا ۲۰ دقیقه درون فر پخته و طلایی شود. سپس از فر خارج و با سس و کاهو تزیین میکنیم.
اسنک قارچ
اسنکها نیز مانند ساندویچها بین کودکان بسیار پرطرفدار هستند وچون طرز تهیهی آنها بسیار ساده و سریع است. مادران میتوانند با تنوع دادن به مواد داخل آن بهترین تغذیه را برای فرزندان خود تهیه کنند.
مواد لازم برای تهیه اسنک قارچ
قارچ: ۶ عدد بزرگ
فلفل دلمهای: یک عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد کوچک
روغن: به میزان لازم
ادویه(نمک، فلفل، آویشن): به میزان لازم
پنیر پیتزا: ۵ ورقه
نان تست: ۱۰ عدد
طرز تهیه اسنک قارچ
برای تهیه اسنک قارچ ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن کافی آن ها را تفت میدهیم. بعد از تفت پیازها، فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا فلفل ها کمینرم شود. قارچ ها را به اندازه دلخواه خرد میکنیم و با حرارت زیاد تفت میدهیم تا قارچ آب نیندازد. همه مواد را با هم مخلوط کرده و مقداری ادویه اضافه میکنیم.
در این مرحله روش تهیه اسنک قارچ، مواد را به میزان متناسب روی نان تست پهن کرده و یک ورق پنیر پیتزا روی آن قرار میدهیم و سپس نان تست دیگری روی آن میگذاریم، بدین ترتیب ساندویچ ها را آماده میکنیم و در دستگاه ساندویچ ساز قرار میدهیم. (دستگاه را با کمیروغن چرب کنید و روی نان تست را نیز کمیچرب نمایید). بعد از مدت زمان ۴ الی ۵ دقیقه وقتی نان اسنک ها برشته شد ساندویچ ها آماده خواهد شد.