به گزارش همشهری آنلاین، طبق مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه پاریس و دانشگاه کالج لندن انجام شد، بزرگسالان بالای ۵۰ سال، که خواب شبانه آنها کمتر از شش ساعت است، در مقایسه با همسالان خود که هفت ساعت در شب میخوابند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیش از یک بیماری مزمن هستند.
ثابت شده است که مدت زمان خواب با بیماریهای مزمن فردی مرتبط است، اما تحقیقات زیادی در مورد ارتباط آن با چند بیماری، وقوع همزمان دو یا چند بیماری مزمن، در دسترس نیستند. دانشمندان دادههای افراد را از یک مطالعه هم گروهی، که در سال ۱۹۸۵ تأسیس شد، مورد بررسی قرار دادند و به مطالعه مدت زمان خواب گزارش شده در سنین ۵۰، ۶۰ و ۷۰ سالگی پرداختند.
نتایج بررسیها نشان داد: از ۷۸۶۴ شرکت کننده سالم، کسانی که در ۵۰ سالگی، خواب شبانه کمتر از شش ساعت داشتند، ۳۰ درصد بیشتر از افرادی که هفت ساعت در شب میخوابیدند، در معرض خطر ابتلا به چند بیماری بودند. این رقم در ۶۰ و ۷۰ سالگی، به ترتیب تا ۳۲ درصد و ۴۰ درصد افزایش یافت.
داده ها همچنین نشان داده است: خواب کوتاه در ۵۰ سالگی، خطر مرگ و میر را ۲۵ درصد افزایش میدهد که عمدتاً به دلیل ارتباط آن با افزایش خطر بیماریهای مزمن است. در سنین ۶۰ و ۷۰ سالگی نیز، خواب بیش از ۹ ساعت یا بیشتر با نرخ بالاتر بیماریهای مزمن متعدد مرتبط بود.
منبع: سیناپرس