به گزارش همشهری آنلاین، امروزه غذاهای آماده و فرآوری شده به بخش اصلی رژیم غذایی افراد بسیاری مبدل شده است. پرخوری، مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده یا سرخ شده، قرار گرفتن در معرض آلاینده های زیست محیطی و استرس از جمله عواملی هستند که میتوانند فشار کاری کبد را افزایش دهند. در گذر زمان، این شرایط میتواند ناتوانی کبد در ارائه عملکرد درست را به همراه داشته باشد و این اندام کلیدی در بدن انسان توانایی پردازش کارآمد سموم و چربی را از دست بدهد.
همان گونه که برخی غذاها میتوانند به کبد آسیب برسانند، برخی مواد غذایی نیز وجود دارند که برای پاکسازی کبد به صورت طبیعی و از طریق تقویت توانایی این اندام برای دفع سموم و مواد زائد کارایی دارند.
سیر
سیر میتواند توانایی تولید آنزیمهای کبد را افزایش دهد که به بدن در دفع سموم کمک میکند. همچنین، سیر حاوی آلیسین و سلنیم فراوان است که دو ترکیب طبیعی برای کمک به پاکسازی کبد محسوب میشوند.
گریپ فروت
گریپ فروت سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدانهای دیگر است که به تقویت توانایی های پاکسازی کبد کمک میکند. مصرف یک لیوان آب گریپ فروت تازه در روز میتواند تولید آنزیم های سمزدای کبد را افزایش دهد که به دفع عوامل بیماریزا و سموم دیگر از بدن کمک میکند.
چغندر و هویج
چغندر و هویج هر دو سرشار از فلاونوئیدهای گیاهی و بتاکاروتن هستند. مصرف این دو ماده غذایی میتواند سلامت کبد را تقویت کرده و از عملکرد کلی آن پشتیبانی کند.
چای سبز
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان های گیاهی به نام کاتچین است که این ترکیبات میتوانند عملکرد کبد را بهبود ببخشند. چای سبز یک نوشیدنی سالم است که آن را میتوان به هر رژیم غذایی اضافه کرد.
سبزی های برگدار سبز
سبزی های برگدار سبز یکی از متحدان قوی در پاکسازی کبد محسوب میشوند که میتوانید آنها را به صورت خام، پخته یا عصاره مصرف کنید. سبزی های برگدار سبز سرشار از کلروفیل هستند و میتوانند به جذب سموم از جریان خون کمک کنند. این مواد غذایی توانایی خنثی سازی فلزات سنگین، مواد شیمیایی و آفتکشها را دارند و پشتیبانی قوی برای سمزدایی و پاکسازی کبد محسوب میشوند.
از بهترین گزینهها در این زمینه میتوان به آراگولا، برگ قاصدک، اسفناج، برگ خردل، و خیار چنبر تلخ اشاره کرد. مصرف این قبیل مواد غذایی تولید و ترشح صفرا را افزایش میدهد که به دفع مواد زائد از اندامها و جریان خون کمک میکند.
آووکادو
آووکادو یک ابرماده غذایی است که به بدن در تولید گلوتاتیون، ترکیبی که کبد برای پاکسازی سموم مضر به آن نیاز دارد، کمک میکند.
سیب
سرشار از پکتین، سیب حاوی مواد شیمیایی ضروری برای بدن به منظور پاکسازی و دفع سموم از دستگاه گوارش است. این شرایط به کاهش بار کاری کبد در فرایند پاکسازی و سمزدایی کمک میکند.
سبزیهای چلیپایی
بروکلی و گل کلم منابع خوبی برای گلوکوزینولات هستند که از تولید آنزیم توسط کبد پشتیبانی میکند. این آنزیمهای طبیعی عوامل بیماریزا و سموم دیگر را از بدن دفع میکنند و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
لیمو
لیمو سرشار از ویتامین C است که به بدن در سنتز مواد سمیبه ترکیباتی محلول در آب و دفع از طریق ادرار کمک میکند. نوشیدن آب لیمو تازه هنگام صبح میتواند عملکرد بهتر کبد را تحریک کند.
گردو
گردو سرشار از اسید آمینه آرژنین است و مصرف آن میتواند به پشتیبانی از کبد در سمزدایی آمونیاک کمک کند. همچنین، گردو حاوی گلوتاتیون و اسیدهای چرب امگا-۳ است که از پاکسازی کبد پشتیبانی میکنند.
کلم
همانند بروکلی و گل کلم، مصرف کلم میتواند تولید آنزیم های سمزدای کبد را تحریک کند که به دفع سموم از بدن کمک میکند. کیمچی، سوپ کلم و کلم ترش از بهترین گزینههای غذایی هستند که میتوانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
زردچوبه
زردچوبه از ادویههای مورد علاقه کبد است. زردچوبه به تقویت فرآیند سمزدایی کبد از طریق تولید آنزیم های که سموم غذایی را از بدن دفع میکنند، کمک میکند. اگر قصد استفاده از مکمل های زردچوبه را دارید نمونه های با کیفیت بالا را از منابع معتبر خریداری کنید.
منبع: بهداشت نیوز