به گزارش همشهری آنلاین، اغلب مردم در فصل سرد سال به سراغ غذاها و خوراکی هایی میروند که طبع گرم تری دارند و در سرمای این فصل موجب گرم شدن بدن میشوند. اگر شما هم میخواهید با درست کردن یک دسر ساده و محبوب زمستانی یک روز فوق العاده داشته باشید پیشنهاد ما این است که دست به کار تهیه این دسر خوشمزه شوید.
سوفله شکلاتی یکی از انواع دسرهای بین المللی است که دستورپخت های متفاوتی دارد. ما در این مطلب یکی از ساده ترین و محبوب ترین دستورپخت های این دسر لذیذ را به همراه نکات کلیدی برایتان ذکر کردهایم.
مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی
شیر : یک پیمانه
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
سفیده تخم مرغ: ۳ عدد
نشاسته ذرت: یک و نیم قاشق سوپ خوری
شکر : ۷۵ گرم و مقداری هم برای دیواره های قالب
شکلات: ۲۰۰ گرم
کره به دمای محیط رسیده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ پنس
طرز تهیه سوفله شکلاتی
مرحله اول
سینی فر را در طبقه پایین قرار بدهید و فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله دوم
کف و دیواره رمکینها ( ظرف مخصوص سوفله و کرم بروله) رو کاملا به کره نرم شده آغشته کنید.
مرحله سوم
مقداری شکر داخل رمکین بریزید و داخل دست حرکت بدهید و بچرخانید تا شکر کف و دیوارهای رمکین را کاملا پوشش دهد.
مرحله چهارم
داخل ظرفی رمکین را وارونه کنید تا شکرهای اضافی بیرون بریزد.
مرحله پنجم
وقتی همه رمکینها را به این صورت آماده کردید، اونها را داخل فریزر قرار بدهید.
مرحله ششم
شکر و نشاسته ذرت را داخل ظرفی با هم مخلوط کنید و شیر را به آن اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا حل شود.
مرحله هفتم
ظرف را روی حرارت ملایم قرار بدهید و مدام هم بزنید تا زمانی که شروع به جوشیدن کند و چند قل بزند.
مرحله هشتم
بعد حرارت را خاموش کنید. در این حالت مواد کمیقوام پیدا میکند و غلیظتر میشود. وقتی مواد را از روی حرارت برداشتیم، تکههای شکلات خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله نهم
با همزن دستی مخلوط میکنیم تا شکلات با حرارت مواد آب شود و با مواد کاملا مخلوط شود.
مرحله دهم
بلافاصله زردههای تخم را اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا کاملا با مواد مخلوط شوند.
مرحله یازدهم
داخل ظرف دیگری سفیده تخم مرغ و نمک را مخلوط کنید.
مرحله دوازدهم
سفیده را با همزن برقی میزنیم تا کاملا فرم بگیرد و وقتی ظرف را برمیگردانیم، از ظرف نریزد.
مرحله سیزدهم
بعد سفیده فرم گرفته را در چند مرحله به مایه سوفله اضافه میکنیم.
مرحله چهاردهم
به آرامیو به صورت دورانی فولد میکنیم تا پف سفیده نخوابه و با مواد مخلوط شود.
مرحله پانزدهم
از مایه داخل رمکینها میریزیم.
مرحله شانزدهم
داخل فر گرم شده، به مدت یک ربع الی نیم ساعت قرار میدهیم تا کاملا پف کند. بعد از فر خارج میکنیم و به صورت گرم سرو میکنیم.
مرحله آخر
برای تزئین سوفله میتوانید روی اون پودر قند یا پودر کاکائو الک کنید.
نکات کلیدی
نکته مهم در تهیه سوفلهای است که نمیشود آن را از قبل آماده کرد. سوفله حتما باید داغ سرو شود و علت اصلی خوابیدن پف دسر بعد از حدود ۱۰ دقیقه، همین موضوع است. اگه اولین بار است که سوفله درست میکنید و پف دسرتان بعد از اینکه از فر خارج کردید به تدریج خوابید، فکر نکنید که دسرتان خراب شده یا مشکلی داشته این از خصوصیات سوفله شکلاتی است.
برای اینکه سفیده به خوبی پف کند و فرم بگیرد، ظرفی که استفاده میکنید و پره های هم زن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هرگونه چربی باشند. بهتراست از ظرف شیشه ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده شود چون ظرف های پلاستیکی به مرور چربی را به خودشان جذب میکنند و باعث میشوند سفیده خوب فرم نگیرد و سفت نشود.
سوفله حتما باید در ظرف سرامیکی یا پیرکس پخت شود و به هیچ وجه از جنس دیگه نمیشود استفاده کرد! بهترین وسیله برای پخت این دسر، ظرفهای سرامیکی تک نفره است که به ان رمکین (ramekin) میگویند.
اگر رمکین ندارید، میتوانید سوفله شکلاتی را داخل فنجانهای سرامیکی یا پیرکس آماده کنید.
چرب کردن ظرف سوفله جزو مراحل خیلی مهم این دسر است. باید ظرف ها را به نحوی حاضر کنید که مواد سوفله به هیچ وجه به ظرف نچسبد. اول کف و دیواره ظرف ها را با یک لایه کره بپوشونید و بعد ظرف ها را داخل فریزر بذارید تا کره کاملا خودش را بگیرد و بعد از فریزر خارج کنید و مجدد یک لایه کره بمالید و در آخر شکر پاشی کنید.