به گزارش همشهری آنلاین، ته چین کباب تابه ای یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
گوجه فرنگی: ۴ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پودر آویشن: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ½ قاشق چایخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق چایخوری
پودر هل: ½ قاشق چایخوری
ادویه کاری و زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
طرز تهیه ته چین کباب تابهای
مرحله اول
برای تهیه ته چین کباب تابه ای مجلسی ابتدای کار گوشت را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم، سپس درون چرخ گوشت میریزیم و درون یک کاسه مناسب چرخ میکنیم. در ادامه پوست ۱ عدد پیاز را جدا میکنیم و میشوییم.
مرحله دوم
حالا پیاز را با دندانههای ریز رنده، رنده میکنیم، سپس از صافی رد میکنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. در ادامه پیاز را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم، سپس ورز میدهیم.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن میریزیم و اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه مقداری از مواد گوشتی بر میداریم، سپس مانند کتلت در دست فرم میدهیم.
مرحله چهارم
حالا کباب ها را درون تابه قرار میدهیم و دو طرف آن ها را کاملا سرخ میکنیم، سپس از تابه خارج میکنیم. در ادامه پوست پیازهای باقی مانده را جدا میکنیم، سپس میشوییم و به صورت حلقه ای با ضخامت متوسط برش میزنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله درون همان تابه که کباب ها را سرخ کردیم، پیاز ها را قرار میدهیم، سپس یک طرف آن ها را کاملا سرخ میکنیم و از تابه خارج میکنیم. در ادامه گوجه فرنگی ها را میشوییم، سپس پوست آن ها را جدا میکنیم.
مرحله ششم
حالا گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد میکنیم و درون تابه اضافه میکنیم، سپس مقداری روغن مایع روی آن میریزیم و تفت میدهیم. در ادامه اجازه میدهیم آب اضافی گوجه فرنگی کشیده شود، سپس کاملا نرم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به گوجه فرنگی اضافه میکنیم، سپس به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامیرب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ باز کند. در ادامه پودر آویشن را به گوجه فرنگی اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج را میشوییم و به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب میریزیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۲۰ دقیقه درون آب بماند تا خیس بخورد. در ادامه درون یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب میکنیم.
مرحله نهم
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آب به نقطه جوش برسد. در ادامه زمانی که آب جوش آمد برنج را درون آبکش میریزیم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله دهم
در این مرحله برنج را به قابلمه اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و برنج را آبکشی میکنیم.
مرحله یازدهم
حالا تخم مرغ را به همراه مقداری روغن مایع، زعفران دم کرده، پودر و آب لیمو ترش تازه درون یک کاسه مناسب میریزیم و هم میزنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه نصف برنج را به مواد ته چین اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله دوازدهم
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس با مقداری روغن مایع کف و اطراف قابلمه را چرب میکنیم. در ادامه پیازهای سرخ شده را از سمتی که سرخ نشدند درون قابلمه میچینیم و سس گوجه فرنگی را روی آن اضافه میکنیم.
مرحله سیزدهم
حالا سس گوجه فرنگی را به کمک قاشق روی پیاز ها پخش میکنیم، سپس کباب ها را روی آن میچینیم. در ادامه ته چین را درون قابلمه اضافه میکنیم و آنرا با پشت قاشق فشار میدهیم تا برنج فشرده و منسجم شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله برنج سفید را روی برنج زعفرانی میریزیم، سپس مجددا با پشت قاشق فیکس میکنیم. در ادامه کره را به صورت نگینی درشت خرد میکنیم و روی ته چین قرار میدهیم، سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن میگذاریم.
مرحله پانزدهم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی میپوشانیم، سپس روی قابلمه قرار میدهیم. در ادامه قابلمه را روی شعله پخش کن میگذاریم و اجازه میدهیم ته چین به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد.
مرحله شانزدهم
در نهایت پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر میداریم، سپس ته چین را درون ظرف مورد نظرمان بر میگردانیم. در آخر ته چین کباب تابه ای را برش میزنیم، سپس به همراه ماست یا سالاد سرو میکنیم. نوش جان.
منبع: برترینها