به گزارش همشهری آنلاین، اسید آلفا لینولنیک(ALA) همان اسید چرب امگا۳ است که به طور طبیعی در موادی مانند گردو، بادام، فندق، دانه کتان، شاهدانه، سویا، دانه چیا و روغن کانولا یافت میشود.
نتایج یک تحقیق جدید نشان داد مصرف مقدار زیادی اسید آلفالینولنیک با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه دلایل بیماری از جمله بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است. در مقابل غذاها و نوشیدنیهای حاوی قند بالا جدا از ابتلا به چاقی یا دیابت میتواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.
یافتههای بر اساس تجزیه و تحلیل ۴۱ تحقیق انجام شده از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۱ منتشر شده تا مشخص شود آیا ارتباطی بین مصرف، اسید آلفا لینولنیک و علل مختلف بیماری مانند سرطان و بیماری قلبی عروقی(CVD) وجود دارد یا خیر.
گروه تحقیقاتی دریافتند که مصرف بیشتر اسید آلفا لینولنیک با ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب، کاهش ۱۰ درصد خطر مرگ به علت هر بیماری و هشت درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی همراه است.
هر چه میزان مصرف اسید آلفا لینولنیک بیشتر باشد، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی کمتر است. به عنوان مثال افزایش مصرف روزانه اسید آلفا لینولنیک به میزان یک گرم با کاهش ۵درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی مرتبط بود.
یک قاشق غذاخوری روغن کانولا یا یک وعده ۱۵ گرمی روغن گردو حاوی یک گرم اسید آلفا لینولنیک و یک وعده ۲۸ گرمی گردو حاوی ۲.۵ گرم از این ماده مغذی است.
این مطالعه شواهد بیشتری را به اثرات مفید احتمالی اسیدهای چرب غیراشباع امگا۳ رژیم غذایی اضافه میکند.
محققان اظهار کردند: مطالعات بیشتری باید انجام شود تا ارتباط بین اسید آلفا لینولنیک و طیف وسیعتری از علل مرگ را بررسی کند. همچنین ارزیابی جامعتری از اثرات بالقوه اسید آلفا لینولنیک بر سلامتی و بررسی اینکه آیا غذاهای خاص غنی از اسید آلفا لینولنیک با مرگ و میر ناشی از سرطان و سایر موارد مرتبط است یا خیر لازم است.