به گزارش همشهری آنلاین، سوپ دال عدسی برای دوران سرماخوردگی گزینه بسیار خوبی است و برای کسانی که از طعم سوپهای تکراری خسته شدند گزینه خوبی است.
دال عدس یک نوع عدس نارنجی رنگ و از عدس معمولی کمی کوچکتر است و خواص بسیار خوبی دارد. مصرف دال عدس برای زنان باردار بسیار توصیه میشود و شما میتوانید با خوردن این سوپ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ نارنجی
دال عدس: یک پیمانه
سیب زمینی بزرگ: یک عدد
پیاز: یک عدد
سیر: ۳ حبه
عصاره مرغ یا سبزیجات: یک عدد
رب: یک قاشق غذا خوری
آرد: یک قاشق غذا خوری
جعفری ساطوری شده: ۲ قاشق غذا خوری
هویج: ۲ عدد
لیمو تازه: یک عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ نارنجی
مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر
ابتدا باید دال عدس را تمیز کنید و بشویید و برای نیم ساعت خیس کنید تا پف کند. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه به همراه کمی کره تفت دهید تا سبک شود. بعد سیر رنده شده را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود و عطر سیر بلند شود.
مرحله دوم: افزودن سبزیجات
در ادامه باید سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه پیاز کمیتفت دهید تا سبک شود. هویچ را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و بعد نمک و زردچوبه و آوبشن و فلفل تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
مرحله سوم: افزودن دال عدس
وقتی رب خوشرنگ شد برای لعاب بیشتر آرد را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامیآرد نیز گرفته شود. دال عدس را به همراه چند پیمانه آبجوش اضافه کنید و بعد عصاره مرغ یا سبزیجات را خرد کنید و بیفزاید؛ زیرا شعله را زیاد کنید تا بجوش بیاید و بعد کم کرده تا جا افتاده و لعابدار شود.
مرحله چهارم: پخت سوپ دال عدس ترکی
بعد از ۴۰ دقیقه که مواد خوب پخته شده باید باید به دلخواه با گوشتکوب برقی میکس کنید تا پوره شود و یا میتوانید داخل مخلوط کن بریزید. به همراه کمیجعفری تازه و لیموترش سرو کنید.
نکات کلیدی تهیه سوپ نارنجی
میتوانید سوپ را به صورت میکس نشده نیز سرو کنید.
افزودن آرد برای لعاب بیشتر است و اگر دوست ندارید میتوانید حذف کنید.
اگر سیر دوس ندارید میتوانید مقدار سیر را کمتر بریزید و بهتر است حذف نکنید زیرا عطر خوبی به این سوپ ترکی میدهد.
منبع: برترینها