تعدادی از بسیجیان و فعالان مسجد فاطمیه محله خزانه بخارایی یادگارهای شهدای معظم محله را جمع‌آوری و نگهداری می‌کنند تا پیام شهدا را به نسل آینده انتقال دهند، آنها این‌ کار را از سال۱۳۷۴ در منطقه ۱۶ آغاز کرده‌اند.

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی : فعالان مسجد فاطمیه خزانه در همان مراحل ابتدایی کار متوجه شدند که اگر یادگارها و آثار برجامانده از شهدای منطقه۱۶ در مساجد و محله خودمان نگهداری شود، حس تعلق محلی با خود به ارمغان می‌آورد و تأثیر بیشتری در انتقال پیام شهدا به نسل‌های آینده خواهد داشت. «سیامک خستو»، فعال مسجد فاطمیه، بابیان این مطلب می‌گوید: «بسیاری از وصیتنامه‌های مکتوب و نوار کاست‌هایی که آخرین کلام شهدا در آن ضبط شده، قبل از آنکه به دست خانواده‌هایشان برسد، به دست بچه‌مسجدی‌های محله فاطمیه(س) رسیده و خوانده و شنیده شده است. شاید به خاطر همین باشد که احساس تعلق به این یادگارها داریم و به همین دلیل است که بسیجیان و بچه‌مسجدی‌ها در این سال‌ها بسیار دلسوزانه برای حفظ یادگارهای شهدا تلاش می‌کنند.»

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

سیامک خستو از لباس‌های آغشته به خون، چفیه، پلاک‌های خمیده، قمقمه‌های سوراخ، عکس‌های یادگاری، سجاده‌های خاک‌آلود، کتابچه‌های دعا، عکس‌های امام(ره) و دیگر یادگارهای دلاورمردان ۸ سال دفاع‌مقدس صحبت می‌کند و می‌گوید: «این آثار ارزشمند جمع‌آوری شده تا موزه‌ شهدای‌ محله را راه‌اندازی کنیم. ناگفته نماند که برای جمع کردن آنها تلاش‌های زیادی انجام شده. ما در مرحله نخست خانواده معظم شهدا را شناسایی کردیم و به منزلشان رفتیم و کوله‌پشتی و یادگارهای شهدا را که بنیاد شهید برایشان آورده بود از آنها تحویل گرفتیم. برای آنها سخت بود که تنها یادگارهای فرزندانشان را در اختیار ما بگذارند، اما وقتی از هدفمان می‌گفتیم آنها استقبال می‌کردند.»

تاکنون نزدیک به ۳هزار قطعه از وسایل شهدای این منطقه توسط جوانان مسجد فاطمیه جمع‌آوری شده و اکنون در موزه شهدای محله از آنها نگهداری می‌شود و در معرض دید عموم شهروندان قرار گرفته است.

برچسب‌ها