به گزارش همشهری آنلاین، نیویورک پست نوشت: سالهاست که کارشناسان مواد غذایی به مصرفکنندگان هشدار میدهند که گذاشتن سیبزمینی در یخچال خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش میدهد – با این حال، پژوهشگران سازمانهای استانداردهای غذایی اکنون میگویند که این ایده منتفی شده است.
شفالی لوث، یک پژوهشگر به نیویورک پست گفت: «کارشناسان اکنون میگویند که نگهداری سیبزمینی در یخچال – که قبلا تصور میشد برای سلامتی خطرناک است – بهویژه اگر فورا از آنها استفاده نمیکنید راه خوبی برای بهرهگیری حداکثری است.»
ابتدا اعتقاد بر این بود که وقتی سیبزمینیها در یخچال میمانند، قند اضافی تشکیل میدهند که هنگام سرخ کردن، برشته شدن یا پختن به آکریل آمید سرطانزا تبدیل میشوند.
در تارنمای افاسای (FSA) آمده است: «مهمترین غذایی که نباید در یخچال نگهداری شود، سیبزمینی است.»
«وقتی سیبزمینی را در یخچال نگهداری کنید، نشاسته موجود در سیبزمینی به قند تبدیل میشود. وقتی این قند پخته یا سرخ شود، با اسید آمینه آسپاراژین ترکیب میشود و ماده شیمیایی آکریل آمید تولید میکند که به نظر مضر میآید.»
لوث همچنین توصیه کرد که سایر مواد غذایی مانند نان و گوجه فرنگی را نیز در یخچال قرار ندهید. لوث میگوید: «خیلیها متوجه نمیشوند که این کار میتواند باعث کهنگی نان شود و طراوت موز یا گوجه فرنگی را از بین ببرد.»
به گفته لوث، دمای سرد بافت گوجه فرنگی را تغییر میدهد و آنزیمهایی را که به آنها طعم میدهد، مهار میکند. لوث ادامه داد که جای خیار هم در یخچال نیست. پیاز و سیر را باید در کابینتی تاریک و میوهها و سبزیجات را جدا از یکدیگر در یخچال نگهداری کنید.
این محقق همچنین فاش کرد که شیر نباید روی در یخچال قرار گیرد زیرا به دلیل بازوبسته شدن مداوم، یکی از گرمترین قسمتهای یخچال است.