لبنیات اگر با روش صحیح و اصولی نگهداری شوند، خراب نمی‌شوند و می‌توانید مدت زیادی مثل روز اول از آنها استفاده کنید.

نگهداری لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر فوری،  آیا تا به حال شده افرادی را ببینید که مدت زیادی می‌توانند لبنیات خود را نگهداری کنند؟ حتما با خودتان در مورد ظروف مناسب برای نگهداری شیر و تخم مرغ و امثال آنها هم فکر کرده‌اید که چگونه ماندگاری آنها را افزایش دهید. دفعه بعد که برای خرید به سوپرمارکت مراجعه کردید و یخچال خود را تمیز کردید، از نکات این بخش استفاده کنید.

شیر

هر وقت نیاز به خرید شیر داشتید، آن را در مرحله آخر بردارید تا زمان کمتری بیرون از یخچال باشد و سپس شیر و دیگر محصولات لبنی را در یخ‌ترین قسمت یخچال قرار دهید که هنگام باز و بسته کردن در یخچال کمترین میزان گرما به آن نرسد.

بهتر است که یک هفته بعد از خرید، شیر را مصرف کرده و تمام کنید اما دوغ را می‌توانید در عرض یکی دو هفته استفاده کنید. شیرهای غیر لبنیاتی مثل شیر سویا، بادام و نارگیل باید در عرض هفت الی ده روز مصرف شود.

زمانی که شیری را از سوپرمارکت می‌خرید، حتما از بسته بودن و پلمپ بودن درب آن مطمئن باشید تا مزه و بوی آن تغییر نکرده باشد.

شیر پاستوریزه را به جای شیر خام و دیگر محصولات لبنی استفاده کنید. حتی شیرهای خام ارگانیک هم شامل باکتری‌های مضر هستند که می توانند باعث مشکلات جدی، بستری شدن و یا حتی مرگ فرد شوند.

بستنی نیز می‌تواند تا دو الی چهار ماه سالم بماند، به شرطی که آن را در فریزر نگهداری کنید. در دمای فریزر رشد باکتری‌ها تا حد زیادی آهسته می‌شود.

تازه نگه داشتن شیر

یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین یا کمی نمک را به کارتن شیر بزنید، این کار باعث می‌شود تا زمانی که در شیر را باز نکرده‌اید، هوای اطراف آن مطبوع و تازه باشد و تا یک هفته دوام بیاورد.

چگونگی فریز کردن شیر

اگر حس کردید که قسمتی از شیر شما خراب شده اما می‌توان از مقدار دیگر آن استفاده کرد، بخش سالم را جدا کنید و آن را درون فریزر قرار دهید و سپس مطمئن شوید که شیر شما یخ زده است.

مطمئن باشید شیری که قبلا داخل فریزر بوده است، با شیر تازه تفاوت چندانی در طعم و مزه ندارد. با این راهکار می‌توانید برای چند وقت خود شیر بخرید و آن را فریز کنید.

روش درست نگهداری لبنیات که فکرش را هم نمی‌کردید

پنیر

پنیرهای چدار، سوئیسی و پنیرهای سخت و سفت هم در لایه میانی و هم در لایه سطحی دارای پلاستیک هستند و می‌توانند تازگی پنیر را نگه دارند. آنها می‌توانند بعد از باز شدن به مدت سه الی چهار هفته سالم بمانند.

قالب پنیر را جدا کنید و به اندازه یک سانت از اطراف آن را برش دهید. می‌توانید قسمت باقی مانده را به جز یک سانت جدا شده از دور پنیر میل کنید، به شرط این که دوباره پلاستیک قدیمی را به آن نزنید و پلاستیک بعد از مصرف باید کاملا نو باشد.

پنیرهای فرآوری شده نیز می‌توانند به مدت سه الی چهار هفته در یخچال دوام بیاورند.

خانم‌های باردار، کودکان، نوجوانان و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، نباید پنیرهای غیر پاستوریزه را مصرف کنند و در نتیجه باید روی برچسب را مطالعه کنید.

پنیرهای نرم اغلب نسبت به پنیرهای سفت، دوام کمتری دارند.

پنیرهای کرمی، پنیر دلمه شده و ریکوتا می‌تواند تا یک هفته بعد از باز شدن استفاده شود.

تخم مرغ‌ها

زمانی که تخم مرغی را خریداری می‌کنید، حتما تخم مرغی را خریداری کنید که کارتن آن خنک باشد و تخم مرغ‌های آن نشکسته باشند و یا ترک نداشته باشند.

تخم مرغ‌ها را در یک بسته کاملا تمیز قرار دهید و آن را در سردترین قسمت یخچال بگذارید.

تخم مرغ‌ها بعد از قرار گرفتن در یخچال می‌توانند تا سه الی چهار هفته بعد قابل مصرف باشند.

تخم مرغ پخته نیز حدود یک هفته در یخچال دوام می‌آورد.

ماست

تاریخ روی ماست را مشاهده کنید و تا یک الی دو هفته بعد از خرید ماست، می‌توانید از آن استفاده کنید.

یکی از نکات مهم خانه‌داری در زمینه درست کردن ماست خانگی جلوگیری از ترش شدن آن است؛ چنانچه مایه ماست شما ترش باشد آن را داخل دستمالی بگذارید تا آبش بچکد و بعد آن را به شیر ولرم اضافه کنید تا ماست شیرین شود.

برای طعم بهتر ماست آن را داخل ظرف سفالی بزنید.

برای جلوگیری از ترش شدن ماست آن را در دمای محیط قرار ندهید.

روش درست نگهداری لبنیات که فکرش را هم نمی‌کردید

نگهداری از کره و پنیر

کره را باید به سرعت داخل فریزر قرار دهید اما در کنار آن نباید مواد غذایی قرار بگیرد زیرا به سرعت بوی آنها را جذب می‌کند و حتما باید به طور کامل در آن را بسته باشید.

برای جلوگیری از تند شدن کره توصیه می‌کنیم آن را در جا کره‌‎ای یا در ظروف در ‎دار نگهداری کنید.

اگر کره محلی را به صورت روغن زرد درمی‌آورید بهتر است کره را داخل ظرفی جوشانده و یک پیاز پوست کنده داخل کره در حال آب شدن بیندازید و بعد از آن که خنک شد آن را در شیشه یا ظرفی چینی بریزید. فراموش نکنید که باید کف آن را بگیرید.

برای جدا کردن پنیر قالبی نیز می‌توانید از یک چاقوی تمیز که کمی به سرکه آغشته شده است، استفاده کنید و سپس پنیر را برش دهید زیرا سرکه باعث از بین رفتن میکروب‌های روی چاقو می‌شود. در نتیجه باید دو سمت چاقو را درون سرکه کنید تا هیچ میکروب و باکتری مضری روی آن باقی نمانده باشد و به پنیر منتقل نشود.

کد خبر 647979

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 🤨 IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
    18 0
    شیر ماده اصلی لبنیات و بسیار حساسه،درمورد شیرهای صنعتی نظری ندارم اما چون خودم روستاییم و با تولید لبنبات اشنایی دارم چندتا نکته بگم..شیر نمیشه یه قسمتش خراب بشه. اگه یه قطره شیر ترش به یه تن شیر سالم اضافه کنی همه‌ش ترش میشه و نمیتونی اون که خرابه رو جدا کنی. مگه میوه‌ست آخه؟! شیر ارگانیک یا محلی مضره ولی شیری که همه چیش رو گرفتن و فقط آبش مونده مفیده؟! شیری که نهایت دو سه روز بیشتر بمونه رو باید به شیر بودنش شک کرد (اونم جوشیده و تو یخچال) برای روغن هم نیازی نیست کره که آب میشه به‌ش پیاز اضافه کنی. چون عطر روغن عوض میشه، اون دنبه است که برای از بین بردن بوش پیاز و گلاب و اینا میریزن توش یه سری‌ها خیلی کم آرد میزنن برای گرفتن ناخالصی‌ها و یه سری‌ها هم هیچی نمیریزن. یعنی نیازی نداره که بریزن از وقتی مردم رو از خوردن لبنیات و غذا و میوه سالم به سمت صنعتی بردن روز‌به‌روز ضعیف‌تر شدن شما یه پیرمرد ۷۰ ساله دهاتی رو با یه جوون ۳۰ ساله شهری مقایسه کن متوجه میشی.. ایشالا همیشه سلامت باشین😊
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
    16 1
    ما سالهاست شیر خام مصرف میکنیم البته بعد از جوشاندن ماست هم باهاش دُرُست میکنیم سر حال تر از کسایی هستیم که پاستوریزه میخورن☺
  • استاد IR ۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
    9 0
    خوب یعنی اون قدیمها که شیرهای ارگانیک میخوردن عمرهای طولی هم داشتن مریض هم نمیشدن اشتباه کردن درسته.، باید این قوطی های شیرنما که داخلش هرچیزی جز شیرهست رو میخوردن تا سرطان میگرفتن.