همشهری آنلاین - آتیشا شاهمحمدلو: بهنام در همه دوران زندگیاش تلاش کرده تا بتواند هم مستقل عمل کند و هم باری از دوش خانواده و همکارانش بردارد. بهنام از حضرت ابوالفضل(ع) بسیار میگوید و ارادت ویژهای به این بزرگوار دارد. او همه تلاشش این است که توشهای برای دنیای دیگرش بفرستد و در نهایت رضایت خدا و ائمه برای او از همه چیز مهمتر است.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
بهنام پرتلاش
افرادی مانند بهنام سیفی با یک اراده آهنین و پشتکار فراوان وجود دارند که میتوانند الگوی بسیاری از آدمها باشند. بهنام که به دلیل مشکلات ژنتیکی کم بینا به دنیا آمد، در دوران مدرسه هم، همان مقدار بینایی را از دست داد. او هیچگاه گله و شکایتی از نداشتن حس بیناییاش نمیکند و به داشتهها و تواناییهایش فکر میکند. او که اکنون کارمند رسمی شهرداری است، از همه لحظات ساعت کاریاش در راه خدمت به مردم استفاده میکند و وجدانکاری او زبانزد همه است. بهنام از گروه آدمهایی است که دیگران را به خودش ترجیح میدهد و روحیه ایثار و از خود گذشتگیاش با شهدای دوران دفاع مقدس مشترک است. میتوان گفت، جامعه با وجود افرادی مانند بهنام به جای امنتری تبدیل میشود و افراد جامعه به این باور میرسند که آدمهای خوب هنوز هم هستند و میتوان به وجود آنها تکیه و افتخار کرد.
بهنام کارمند شهرداری
بهنام بعد از دریافت مدرک کارشناسی مشاوره و راهنمایی از سال ۱۳۸۷ در شهرداری تهران مشغول به کار شد. او در آن زمان کارشناس سلامت سرای محله تهرانپارس غربی بود و از امسال کارمند رسمی این سازمان شده است. او در حال حاضر جزء کارمندان خدمات اداره شهر و کارشناس امور اجتماعی در سرای محله تهرانپارس غربی به حساب میآید. بهنام میگوید: «از ساعت ۷ صبح تا ۷ شب سر کار هستم و ساعت اداری برایم ملاک نیست، بلکه انجام کارهایی که بر عهده من گذاشته شده است، آن هم به بهترین شکل برایم مهم است. در ساعاتی که وقت دارم به همکارانم هم کمک میکنم تا فشارکاری از دوش آنها برداشته شود. در حال حاضر مسئول هماهنگی کارشناسان خانه سلامت سرای محله تهرانپارس غربی هستم و کارشناسان مرتبط با مناسبتهای روزها و مناسبتهای خاص را به مکانهایی مانند مدرسه، مسجد و یا پایگاههای بسیج میفرستیم و برنامههای ویژهای را در این اماکن عمومی برگزار میکنیم.»
اگر همه ارگانها همکار میشدند
از بهنام میپرسم: «شما که در کادر اداری و خدماتی شهرداری و خود درد کشیده معلولیت و محدودیت هستید، در روزهایی مانند روز جهانی معلولان، چه پیشنهاد یا برنامه خاصی برای شهرداری ناحیه یا منطقه خودتان دارید؟» بهنام میگوید: «راستش را بخواهید هیچوقت نظر یا پیشنهاد خاصی نداشتهام، با توجه به اینکه وجود یکسری تدابیر خاص بسیار لازم و ضروری بوده، با این حال ترجیح میدهم سکوت کنم و در این رابطه صحبتی نکنم. شاید دلیل اصلی سکوت من این است که به هیچ سازمان و ارگانی نمیتوانم امیدوار باشم که بهطور حتم هوای بچههای معلول و جانباز را داشته باشد. ای کاش همه سازمانها در رابطه با تصمیمگیریهایی مانند بهبود زندگی معلولان یکی شوند و همگی یک تصمیم واحد بگیرند و به آن عمل کنند.
مداحی بهنام
مدتی است که بهنام بدون هیچ آموزش و کلاسی به مداحی پرداخته است و بسیاری از هممحلهایها در حکیمیه و تهرانپارس از مداحی او در مراسم مختلف برای اهلبیت(ع) استفاده کردهاند. او در این راه هیچ درآمدی کسب نمیکند و فقط در راه خدا و نشان دادن ارادتش به اهلبیت و ائمه اطهار(ع) از صدا و اشعارش استفاده میکند. بهنام شاعر شعرهایی در مدح اهلبیت نیز است و از بیشتر شعرهایش در مداحی خودش و برخی دوستان استفاده میکند.
شرکت در کلاسهای شهرداری
با توجه به اینکه بهنام از همه زمانش در محل کار، بیشترین استفاده را برای خدمت به مردم میکند، با این حال اگر کلاسی را مساعد حال و روحیه خودش در شهرداری ببیند، در آن شرکت میکند. بهنام کلاسهای مشاوره ازدواج، مهارتهای زندگی و انتقال خون شرکت کرده و مدرک آنها را هم گرفته است.
تشکر از همه
بهنام میگوید: «اول از خدا ممنونم که بنا به حکمتش من را چنین آفرید و پدر و مادر فهمیده و فداکاری نیز به من داد. پدر و مادری که از من فردی موفق و با اعتماد به نفس ساختند و باعث شدند که با همت خودم بتوانم فرد مفیدی در جامعه باشم. از آقای قالیباف شهردار تهران ممنونم که با توجه ویژهای که به معلولان دارند، با کار من موافقت کردند. از حسین محمد پورزندی معاونت مالی، اداری شهرداری تهران و سید محسن طباطبایی سردبیر مجله اقتصاد شهر سپاسگزارم که در راهنمایی، خدماترسانی و مشاورههای شغلی، تحصیلی از هیچکاری کوتاهی نکردند.
دو بیت از اشعار بهنام صیفی
وقتی گدای فاطمه بودن برای ماست
احساس میکنیم که دو عالم گدای ماست
تنها وسیلهای که نخش هم شفاعت است
چادر نماز مادر اربابهای ماست
*منتشر شده در همشهری محله منطقه ۴ به تاریخ ۱۳۹۳/۱/۲۷