همشهری آنلاین: در این مطلب یک منوی کامل برای تمام وعدههای غذایی یک روز رو به شما پیشنهاد دادهایم.
یک نان ویژه برای صبحانه در یک روز تعطیل
نان زیتون
۱. آرد، مایه خمیر، شکر و شیر خشک را داخل کاسه بزرگی خوب مخلوط کنید. بعد شیر را به آن بیفزایید و کاملا به هم بزنید تا یک دست شود. حالا دیگر مواد را هم اضافه کنید و ده دقیقه ورز دهید. خمیر را داخل کاسهای که با روغن مایع چرب شده قرار دهید و روی ظرف را با یک پارچه مرطوب بپوشانید و اجازه دهید نیمساعت بماند.
۲. خمیر حاصل را به ۱۲ چانه مساوی تقسیم کنید و با فاصله در سینی فر بچینید و روی هر کدام را با کارد به صورت شطرنجی کات بزنید. در فضای خالی سینی چند استکان آب جوش قرار داده، روی سینی را با نایلون و دستمال ضخیم بپوشانید و اجازه دهید حجم بگیرد. در این فاصله فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و یک کاسه فلزی پر آب جوش را کف فر قرار دهید.
۳. حالا روی خمیر را اگ ولش کنید. مواد بالا را با هم مخلوط کرده با قلم مو روی خمیرها بمالید. سینی باید در بالاترین طبقه فر قرار بگیرد. تا نانها پخته شده رویشان طلایی شود. در پایان نانها را در دستمال مرطوب بپیچید تا خنک شوند.
مواد لازم
۵ /۳ پیمانه آرد سفید
۵ /۳ پیمانه آرد کامل(سبوس دار)
۵ /۲ ق چ مایه خمیر فوری
۲ ق س شکر
۲ ق س شیر خشک
۲ پیمانه شیر ولرم
۲ ق س شوید خشک
یک ق س شنبلیله خشک
یک پیمانه روغن زیتون
۵ /۱ پیمانه زیتون بدون هسته خرد شده
نمک به مقدار لازم
یک ق س زعفران دم کرده رقیق
یک پیمانه گردو(پودر یا ریز شده)
یک عدد زرده تخممرغ
یک ق س روغن زیتون
یک ق م زعفران دم کرده غلیظ
یک ق س شیر
مقداری کنجد و سیاه دانه
فوت و فن
حتما روی خمیر برش ایجاد کنید تا وسط نانها خمیر نماند.
برای نهار
کباب تابهای
۱. پیاز را درشت رنده کنید و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، سماق و ۱ ق س رب و سیر رنده شده با هم مخلوط کرده خوب ورز دهید و داخل تابه نچسبی پهن کنید و با کارد برشهایی به صورت نوارهای سه سانتی بزنید.
۲. تابه را روی شعله ملایم قرار دهید تا آب بیندازد. بعد از پخت یک طرف، کبابها را برگردانید و آنطرف دیگر را هم بگذارید کاملا بپزد.
۳. رب باقیمانده را هم با آبلیمو و آب و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و روی کبابها بریزید. گوجه فرنگیها و فلفل دلمهایها را هم برش زده روی کبابها بچنید.
۴. در پایان پخت باید کبابها آبدار باشند. در صورت تمایل میتوانید در اواخر پخت حدود ۳۰ گرم کره را ریز کرده روی کبابها بگذارید. این کباب را هم میتوانید با برنج هم با نان سرو کنید.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده مخلوط
۲ عدد پیاز متوسط
نمک و فلفل به مقدار لازم
یک ق س سماق
۳ ق س رب
یک حبه سیر
۶ عدد گوجه فرنگی
۲ عدد فلفل دلمهای
یک ق س آب لیموترش تازه
یک فنجان آب
برای عصرانه
کلاب تن ماهی
۱. قوطی تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید. روغن آن را کاملا جدا کنید. حالا تن ماهی، خیار شور، پیازچه، جعفری، زیتون، کرفس و تخممرغ را به ترتیب در غذاساز ریخته میکس کنید. مایونز و آبلیمو و نمک و فلفل سیاه را داخل کاسهای خوب با هم مخلوط کرده به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
۲. قسمت قهوهای رنگ دور برشهای نان تست را جدا کنید. نصف مواد را روی ۳/۱ نانها بمالید و روی هر کدام یک نان بگذارید و به همین صورت یک لایه دیگر از مواد و در پایان یک نان دیگر. ساندویچها را ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید. در پایان هر کدام از ساندویچها را از وسط نصف کنید تا به صورت دو مثلث درآید. تزئینش به سلیقه خودتان.
مواد لازم
یک قوطی تن ماهی
۵۰ گرم خیار شور
۲ ق س پیازچه خرد شده
۲ ق س جعفری خرد شده
۵ عدد زیتون بیهسته
یک پیمانه کرفس خرد شده
۲ عدد تخممرغ آبپز شده
۲ /۱ پیمانه سس مایونز
۳ ق س آبلیمو
۴ /۱ ق چ نمک
یک ق چ فلفل سیاه پودر شده
یک بسته نان تست
برای شام
کروکت سیبزمینی
۱. ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. گوشت را هم خرد کرده اضافه کنید. بعد از مقداری تفت دادن به آن یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت خوب بپزد. در این فاصله کلم و سیب زمینی را خرد کنید. گوشت که آبپز شد، کلم و سیبزمینی را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد.
۲. برای سس این سوپ، هویج، پیاز و چغندر را در ماهیتابه کاملا سرخ کنید. پس از این دو قاشق سوپ خوری از آب سوپ، رب گوجه فرنگی و ادویه به آن اضافه کنید و اجازه دهید کاملا جا بیفتد. هر چه بیشتر جا بیفتد خوشمزهتر میشود. در آخر کنسرو لوبیا، یک حبه سیر ریز شده، ادویه و نمک را به آن اضافه کنید. همبزنید و به مواد قبلی اضافه کنید. سوپ برشتان بعد از ۱۰ دقیقه آماده است.
۳. در صورت تمایل میتوانید برای تزئین و بهتر شدن مزه برش از یک قاشق ماست یا سس مایونز هم استفاده کنید.
مواد لازم
۳ عدد سیبزمینی درشت
۳ ورق کالباس
۵۰ گرم زرشک
یک عدد فلفل دلمهای سبز یا قرمز
یک عدد پیاز کوچک
۲ عدد تخممرغ
نمک، فلفل، زنجبیل و پودر سیر به مقدار لازم
۱۰۰ گرم پنیر موزارلا
مواد لازم برای روی کروکت
یک عدد تخممرغ
یک ق چ زعفران دم کرده
آرد مقداری
رشته سویا یا کارایف به مقدار لازم