تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۶

نیجلا لاسون یک آشپز انگلیسی است که با حرفه‌های گوناگونی خودش را سرگرم کرده؛ روزنامه‌نگار است، درباره غذاهای مختلف مقاله می‌نویسد یا انتقاد می‌کند و البته در تلویزیون برنامه‌های آشپزی خودش را نمایش می‌دهد که مخاطبان زیادی دارد.

همشهری آنلاین: او تعداد زیادی کتاب آشپزی دارد که همگی جزء کتاب‌های پرفروش هستند. اگر برایتان جالب است که با گذشته او بیشتر آشنا شوید بهتر است بدانید که مانند خیلی از سرآشپزهای حرفه‌ای از دوران کودکی به پخت و پز علاقه داشته و در کنار مادری بزرگ شده که عاشق آشپزی بوده است.

بعد از اینکه نیجلا تحصیلاتش را در رشته زبان‌های مدرن و قرون وسطایی در دانشگاه آکسفورد به پایان رساند شاید هرگز فکرش را هم نمی‌کرد که تقدیر او را به سوی آشپزی هدایت کند. اما انگار همه چیز طوری فراهم شده بود تا او به رشته مورد علاقه دوران کودکی‌اش برگردد.

نیجلا بعد از فارغ‌التحصیلی به عنوان یک منتقد ادبی در یک نشریه مشغول به کار شد و البته گاهی اوقات رستوران‌ها را هم نقد می‌کرد. چندی بعد ویراستار ادبی یک مجله معتبر شد. سپس تصمیم گفت روزنامه نگاری را دنبال کند و به عنوان یک خبرنگار آزاد در روزنامه‌ها و مجلات مختلف مطالب زیادی می‌نوشت.

در سال ۱۹۹۸ اولین کتاب آَشپزی‌اش به نام «چطور غذا بخوریم» را منتشر کرد. آمار فروش این کتاب در همان سال به بیش از ۳۰۰ هزار نسخه رسید و به یکی از پر فروش‌ترین کتاب‌های سال تبدیل شد. دومین کتاب او در سال ۲۰۰۰ هم موفقیت چشمگیری داشت و توانست در رقابت با جی کی رولینگ - نویسنده کتاب‌های هری پاتر- جایزه کتاب انگلستان را از آن خود کند. نیجلا در همان سال اجرای برنامه‌های تلویزیونی آشپزی را شروع کرد و با شبکه‌های مختلف همکاری داشت که این روند و همین‌طور انتشار کتاب‌هایش تا به امروز ادامه دارد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که نیجلا تاکنون بیش از ۳ میلیون نسخه از کتاب‌های آشپزی‌اش را در سراسر جهان فروخته است و طرفداران زیادی دارد که هر روز منتظرند برنامه‌های او را در تلویزیون تماشا کنند. تا سال ۲۰۰۷ میزان دارایی‌های نیجلا ۱۵ میلیون پوند بود که بیش از ۸ میلیون آن را از راه فروش کتاب‌هایش به‌دست آورده بود. نیجلا همچنان به فعالیت‌های حرفه‌ای‌اش ادامه می‌دهد و به دو فرزندش می‌گوید که باید برای فهمیدن ارزش پول کار کنند. او معتقد است که هیچ فست‌فودی نمی‌تواند جای یک وعده غذای خانگی را پر کند.

سالاد مرغ چینی

مواد لازم برای ۴ نفر 

۴ ق س سس سویای کم نمک
۲ ق چ روغن کنجد
۴۵۰ گرم سینه مرغ 
۶ فنجان کاهو پیچ خرد شده 
۲ فنجان کلم قرمز که بسیار نازک و بلند برش خورده باشد
۲ فنجان هویج رنده شده
نصف فنجان پیازچه خرد شده
یک ق چ سیر خرد له شده
یک ق چ پودر زنجبیل
۲ ق س روغن کانولا
۲ س شکر قهوه‌ای
۲ /۱   یک پیمانه سس قرمز تند
۴ /۱ پیمانه خلال بادام

۱. فر را از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.  

۲. یک قاشق سوپ‌خوری سس سویا را با نصف قاشق چای‌خوری روغن کنجد و سینه‌های مرغ ترکیب کنید. آنها را در ظرف فر بریزید و بگذارید ۱۳ تا ۱۵ دقیقه بماند. بعد آنها را از فر خارج کرده و بگذارید کاملا سرد شوند. هر کدام را به تکه‌های کوچکی برش بزنید.  

۳. در یک کاسه بزرگ کاهو پیچ، کلم قرمز، هویج و پیازچه و تکه‌های مرغ را باهم مخلوط کنید. در یک ظرف جداگانه سه قاشق سوپخوری سس سویا، سیر، زنجبیل، شکر قهوه‌ای، سس قرمز تند و بقیه روغن کنجد و روغن کانولا را باهم مخلوط کنید. این سس را روی سالاد بریزید و به آرامی هم بزنید. حالا سالاد شما حاضر است. برای تزئین هم خلال‌های بادام را روی آن بریزید.  

سوفله سیب‌زمینی

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

۲ ق س کره
یک کیلو گرم سیب‌زمینی ورقه شده 
۲ ق س آرد
یک پیمانه شیر کم‌چرب
یک پیمانه شیر معمولی
۴ /۱ ق چ جوز هندی
۲ پیمانه پنیر موزارلا
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

۱. فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. داخل ظرف مورد نظرتان را خوب چرب کنید و آن را آماده کنار بگذارید. بهتر است ظرف سرامیکی پهن و کم ارتفاعی را در نظر بگیرید.  

۲. قابلمه نسبتا بزرگی بردارید و داخل آن کمی نمک بریزید. سپس سیب‌زمینی‌های ورقه شده را ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را داخل آبکش بریزید و بگذارید آب اضافی‌شان کاملا خارج شود (برای اینکه اندازه سیب‌زمینی‌های ورقه شده یکدست باشد می‌توانید از ورقه‌کن دستگاه‌های خرد کن یا غذاساز استفاده کنید.) 

۳. در ظرف دیگری دو قاشق سوپخوری کره بریزید و روی درجه حرارت ملایم کره را ذوب کنید. آرد را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی آرام آرام یک دقیقه هم بزنید تا خمیر یکنواختی به‌دست‌ آید. سپس مخلوط شیر را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد شما کمی بجوشد و غلیظ شود. در این مرحله سه دقیقه زمان کافی است. سپس ظرف را از روی گاز بردارید و فلفل، نمک و جوز هندی را اضافه کنید.  

۴. سیب‌زمینی‌ها را در داخل سس سفید رنگ بریزید و خوب بغلتانید تا کاملا به سس آغشته شوند. سپس آنها را داخل ظرفی که از قبل چرب کرده بودید بچینید. یک لایه سیب‌زمینی قرار دهید و رویشان را با پنیر بپوشانید و بعد دوباره یک لایه دیگر سیب‌زمینی بچینید. در آخر باقیمانده پنیر را روی سیب‌زمینی ریخته و ظرف را داخل فری که از قبل گرم کرده بودید، بگذارید.  

۵. اجازه دهید سیب‌زمینی‌ها ۱۰ دقیقه داخل فر بمانند. بعد فر را روی حالتی قرار دهید که حرارت از بالا به ظرف وارد می‌شود و بگذارید پنج دقیقه دیگر روی سیب‌زمینی‌ها برشته شوند. حالا غذا را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی سرد شود. سپس آن را سرو کنید.

منبع: همشهری آنلاین