به گزارش همشهری آنلاین به نقل از البته این طرح به معنای کاشتن مستقیم هوش مصنوعی درون مغز انسان نیست، عادل رازی، سرپرست این پروژه در شرکت «کورتیکال لبز»توضیح میدهد که امیدوار است بتوان روزی سختافزارهای بر اساس سیلیکون را با این فناوری جدید جایگزین کرد که شامل افزودن فناوری هوش مصنوعی (AI) به سلولهای مغز انسان رشد داده شده در یک ظرف آزمایشگاهی است.
پژوهشگران شرکت «کورتیکال لبز» از قبل نشان دادهاند که ۸۰۰۰۰۰ سلول مغزی کشتداده شده در یک ظرف پتری میتواند گونهای بسیار ابتدای از بازی «پونگ» - (Pong) – یکی از نخستین بازیهای کامپیوتری شبیه به تنیس روی میز است- را انجام دهد.
گرچه این تجربه به معنای حضور هوش مصنوعی در سلولهای مغزی نیست و ما هنوز فاصله زیادی میان تحقق کامل رابطه همزیستی میان هوش مصنوعی (AI) و سلولهای مغزی انسان داریم، اما رازی علاقه بسیاری به کاربردهای بالقوه این فناوری جدید نشان میدهد. او میگوید هدف او همکارانش این است با تلفیق سختافزاری ایجاد کنند که توانایی یادگیری مداوم به طور مستقل را داشته باشد و در نتیجه بتوان از دانش از قبل موجود برای یادگیری چگونگی انجام وظایف جدید استفاده کند.
اگر این پژوهشگران بتوانند از طریق پژوهشهایشان به طور موفق هوش مصنوعی را با سلولهای مغزی تلفیق کنند یا دست کم شبکههای عصبی را که در مغز انسان یافت میشوند، بازتولید کنند، کاربردهای آنها بالقوه بیپایان خواهند بود.
رازی میگوید این پژوهش راهگشا میتواند بر چندین حوزه دیگر تحقیقات علمی از جمله روباتیک، اتوماسیون پیشرفته، میانجیهای مغز-ماشین و کشف داروها تاثیر بگذارد. هدف نهایی این است که به فناوری دست یافت است که زندگیهای انسانها را به استفاده از هوش مصنوعی آسانتر کند. هوش مصنوعی هم برای خودکار کردن بسیاری از کارها که انجامشان طاقتفرسا است، به کار خواهد رفت و هم به عنوان وسیلهای که توانایی یادگیری چیزهای جدید را دارد.