به گزارش همشهری آنلاین، همه ما علاوه بر اینکه هنگام ناهار درست کردن به سوال چی برای ناهار درست کنم؟ برمیخوریم برای شام نیز سوال « شام چی بپزم؟ » نیز ذهنمان را درگیر میکند. اما با خواندن این مطلب دیگر نگران سوال برای « شام چی بپزم » نباشید! در مطلب لیست غذا برای شام، شما را با غذای ساده برای شام به همراه لیست کاملی از انواع سالادهای رژیمی آشنا میکنیم. همچنین لیست غذای شام، لیست کاملی از غذاهای ساده و مقوی و به طبع سریع است که بهراحتی میتوانید برای شام درست کنید.
بهترین لیست غذا برای شام درست کردن سالاد و غذاهای رژیمی و سبک است. ما در اینجا شما را با چند نوع غذای ساده برای شام آشنا خواهیم کرد.
سالاد رژیمی بادمجان
اول از همه اینو بگم تا اونجایی که میتونید دونه های وسط بادمجان و در بیارین. چون ممکن سالاد رژیمی و تلخ کنه برای بادمجان کبابی باید اونا رو نازک کنیم و اندازه یک انگشت اشاره در بیاریم بعد باکمی نمک و روغن زیتون بزاریم بمونه توی یه ظرف، بعد ۱۵ دقیقه میتونیم بزاریم تو فر حواستون باشه خشک نشه.
به اندازهای که طلایی بشه تو فر بمونه.
برای خواندن طرز تهیه انواع غذا با بادمجان روی لینک زیر کلیک کنید:
سوپ
سوپ، مایعی خوراکی است که مصرف آن در برنامه غذایی هر شخص از جایگاه ویژهای برخوردار است. سوپ از مواد غذایی مختلفی مانند: سبزیجات، گوشت، آب و غیره تشکیل میشود.
عمدتا سوپ به عنوان پیش غذا برای افزایش اشتها سرو میشود که به دو نوع رقیق و غلیظ تقسیمبندی میشود. سوپها انواع مختلفی دارند که از پرطرفدارترین آنها میتوان به سوپ جو، سوپ شیر، سوپ کدو حلوایی، سوپ گوجه فرنگی و غیره اشاره کرد. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه بپردازیم.
طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه
در ابتدا جو را در قابلمه ریخته و سپس هویج را نیز اضافه میکنیم و در حدود ۲۰ دقیقه منتظر میمانیم تا این مواد بپزند. اگر تمایلی به استفاده از شیر در این سوپ خوشمزه ندارید، میتوانید از آب مرغ استفاده کنید.
مرغ را با یک عدد پیاز و هویج به موادی که در مرحله اول آماده کرده بودیم، اضافه کرده به طوری که نباید هیچ ادویهای به آن اضافه کنیم. شاید با خود بگویید که دلیل این کار چیست؟ برای اینکه سوپ تغییر رنگ ندهد از ادویه استفاده نمیکنیم.
شیر را به جو اضافه کرده و صبر میکنیم تا با حرارت ملایم بپزد.
۴ سوپ مغذی برای روزهای سرد سال | این سوپها ضد خستگی و چاقی هستند
کشک بادمجان
کشک بادمجان یکی از سادهترین و خوشمزهترین غذاهای حاضری هستش که جزو غذاهای اصیل ایرانی محسوب میشود. کشک بادمجون با نامهای مختلف در هر شهری شناخته میشود به عنوان مثال، کشک بادمجان دامغانی، کشک بادمجان اصفهانی و غیره نمونههایی از آن هستند اما باید بگوییم که روش پخت آنها، اصول مشترکی دارد. برای تهیه کشک بادمجان میتوان آنها را سرخ یا کبابی کرد که در این بخش دستور تهیه با بادمجان سرخ کرده آموزش داده میشود.
طرز تهیه کشک بادمجان
بادمجانها را در ابتدا پوست کنده و پس از خُرد کردن، آنها را سرخ میکنیم. زمانی که بادمجانها به شکل طلایی رسیدند، بنابراین آنها را از روی گاز برداشته و برای اینکه روغن اضافه بادمجونها گرفته شود، بهتر است از پدهای مخصوص جذب روغن استفاده کنیم.
در داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و نعناع خشک را به آن اضافه میکنیم و پس از اینکه در حد چند ثانیه سرخ شد، آن را از روی گاز برمیداریم.
در این بخش زردچوبه را به نعناع اضافه کرده و پس از اینکه چند ثانیه آن را تفت دادیم از روی حرارت برمیداریم.
برای مشاهده طرز تهیه کشک بادمجان این غذای خوشمزه و خانگی میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
کوکو سبزی
کوکو یکی از غذاهای مقوی و خوشمزه است که در کمترین زمان و ساده میتوان آن را تهیه کرد. کوکو را میتوان در مراسمهای دورهمی، به عنوان پیش غذا و حتی میان وعده مورد استفاده قرار داد.
کوکو انواع مختلفی دارد که از محبوبترین آنها میتوان به کوکو سبزی، کوکو مرغ، کوکو سیب زمینی و کوکو لوبیا سبز اشاره کرد. اما برای پخت کوکو سبزی چه مواد اولیهای نیاز است؟
طرز تهیه کوکو سبزی
در ابتدا سبزیجات کوکو را با آب و با دقت شسته و پس از آن صبر میکنیم تا خشک شوند. پس از اینکه آب سبزیها رفت، وقت آن است که سبزیها را خُرد کنیم.
سبزیهای خُرد شده را در ماهیتابه ریخته و با مقدار کمی روغن سرخ میکنیم تا آب آن تبخیر شود. باید به این نکته توجه شود که بیش از اندازه نباید سبزیها سرخ شود چون رنگ آنها تیره میشود.
پس از اینکه تفت دادن سبزیها تمام شد، آنها را از ماهیتابه خارج کرده و صبر میکنیم تا خنک شوند.
برای مشاهده طرز تهیه کوکو سبزی این غذای خوشمزه و خانگی میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.
خاگینه
خاگینه یکی از خوراکیهای خوشمزه ایرانی است که از آن میتوان در وعدههای غذایی از جمله صبحانه، عصرانه و حتی میان وعده استفاده کرد.
ماده اصلی تشکیل دهنده خاگینه، تخم مرغ و سبزیجات است که انواع مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به خاگینه قالبی، خاگینه ساده، خاگینه گردو، خاگینه تبریزی، خاگینه عسلی و غیره اشاره کرد.
طرز تهیه خاگینه ساده
در اولین مرحله نیاز است که یک ظرف مناسب برای پخت خاگینه انتخاب کرد. سپس تخم مرغها را در این ظرف شکسته و ماست را به آن اضافه میکنیم و به خوبی آن را هم میزنیم تا حالت کاملا یکدست و یکنواختی پیدا کند. در ادامه ۱ قاشق مرباخوری بیکینگ پودر را به همراه آرد به کاسه اضافه کرده و مجدد با هم ترکیب میکنیم.
یک ماهیتابه مناسب را انتخاب کرده و مقداری روغن در آن ریخته و بر روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. پیشنهاد میشود از شعله پخش کن استفاده شود.
پس از اینکه روغن داغ شد، حرارت را کم کرده و محتویات ظرف را به ماهیتابه انتقال میدهیم. درب قابلمه را گذاشته و در حدود ۲۰ دقیقه به خاگینه فرصت میدهیم تا یک طرف آن کاملا سرخ شود.
برای مشاهده مراحل پخت خاگینه ساده روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه خاگینه؛ ساده و خوشمزه
سالاد مرغ با ماست
برای تهیه سالاد مرغ با ماست برای شام که یک غذای فوقالعاده رژیمی است به مواد زیر نیاز داریم:
حتماً این را مدنظر داشته باشید که برای این سالاد هرگز ار سس مایونز استفاده نکنید زیرا پرکالری و چاق کننده است و اگر میخواهید در هنگام روز این غذا را سرو کنید، میتوانید سس مایونز در سالاد مرغ با ماست بریزید.
مواد لازم برای سالاد مرغ با ماست
سیبزمینی پخته شده: ۳ عدد
سینه مرغ پخته شده: ۳ عدد
ماست چکیده: ۴ قاشق غذاخوری
نخودفرنگی: به میزان دلخواه
روغن زیتون و نمک و فلفل: به میزان کافی
مرغ پخته شده و سیبزمینی را نگینی خرد کرده و با هم مخلوط کنید. نخودفرنگی پخته شده را به آن اضافه کنید. در امتها ماست چکیده، روغنزیتون و نمک و فلفل را به سالاد مرغ با ماست اضافه نمایید. به همین راحتی غذای شما آماده سرو برای شام است.
کله جوش
یک غذای ساده و مقوی برای شب کله جوش است. کله جوش به روشهای مختلف درست می٬شود. اما به روش کرمانیها از آب گوجه فرنگی استفاده میشود.
طرز تهیه کله جوش برای شام
ابتدا کشک را بگذارید تا حدود ۲۰ دقیقه بجوشد. سپس گوجه فرنگی را در میکسر قرار دهید تا کاملاً له شود. برای ادامهی طرز تهیه کله جوش اینجا کلیک کنید. کله جوش را معمولاً با نان ترید شده در آن که ترجیحاً سنگک یا بربری است، میل میکنند.
نرگسی
اگر عاشق اسفناجید، نرگسی مناسب ترین و راحت ترین گزینه برای شام است. نرگسی را با اسفناج و تخم مرغ درست میکنند.
طرز تهیه نرگسی با اسفناج برای شام
برای تهیه این غذا اسفناج را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. سپس اسفناج باید پخته شود. زمان مناسب برای پختن اسفناجها ۱۵ دقیقه است. پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید.
- مرحله اول: در ابتدا سیب زمینیها را بشویید. آنها را درون آب و بر روی اجاق قرار دهید. منتظر بمانید تا به طور کامل پخته شوند.
- مرحله دوم: طی ۱۰ دقیقه آخر پخته شدن سیب زمینیها یکی از تخم مرغها را به ظرف اضافه کنید.
- مرحله سوم: بعد از آبپز شدن سیب زمینیها، آنها را پوست بکنید، بکوبید و سپس مقداری نمک، فلفل و تخم گشنیز به آنها اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله چهارم: تخم مرغ آبپز را به ۴ قسمت تقسیم کنید.
- مرحله پنجم: اسفناجها را بشویید و بپزید.
- مرحله ششم: تخم مرغ دوم را بشکنید، آن را هم بزنید.
- مرحله هفتم: شیر را به تخم مرغ اضافه کنید.
- مرحله هشتم: آرد سوخاری را در ظرف بریزید.
- مرحله نهم: سیب زمینی کوبیده شده و مقداری اسفناج را بردارید و یک تکه از تخم مرغ آب پز را درون آن قرار دهید.
- مرحله دهم: این ترکیب را به محلول شیر و تخم مرغ بزنید، در آرد سوخاری بغلتانید.
- مرحله یازدهم: داخل ماهیتابهای روغن بریزید و ترکیب بالا را در آن سرخ کنید
حمص
یک غذای خوشمزه عربی، لبنانی حمص است که با نخود و ارده درست میشود. این غذا بسیار پر کالری است.
طرز تهیه حمص برای شام
برای تهیه نخود را خیس کنید و چند بار آب آن را خالی کنید تا کاملاً نفخ آن از بین برود. نخود را در آب و نمک بریزید و قابلمه را در روی شعله گاز قرار دهید تا با شعله کم به خوبی بپزد. سپس نخود را به همراه یک حبه سیر، ارده کنجدی و ادویهجات در میکسر بریزید.
برای طرز تهیه حمص روی لینک زیر کلیک کنید.
خوراک لوبیا
یک غذای سبک و خوشمزه برای شام یا صبحانه خوراک لوبیا است. این خوراک خوشمزه و مقوی را با سیب زمینی یا قارچ میتوانید درست کنید.
خوراک لوبیا برای شام
لوبیا را از یک روز قبل بخیسانید تا نفخ آن کاملا از بین برود و آب آن را چند بار عوض کنید. یک عدد پیاز تقریبا بزرگ را پوست بگیرید و با سیر ریز شده در ماهیتابه سرخ کنید به طوری که تقریبا طلائی رنگ شود.
برای ادامه طرز تهیه خوراک لوبیا روی لینک زیر کلیک کنید.
عدسی
یکی دیگر از غذاهای سبک و خوشمزه برای شام عدسی است. برای تهیه یک عدسی لعابدار و خوشمزه با سیب زمینی ابتدا عدس ها را از ۲ ساعت قبل خیس کرده و آب آن را خالی کنید.
طرز تهیه عدسی در خانه
سپس پیاز و سیر را ریز کرده و سرخ کنید تا رنگ آن ها عوض شود. در ادامه بگذارید عدس ها کمی بپزد.
برای ادامه طرز تهیه عدسی لعابدار روی لینک زیر کلیک کنید.
سالاد مرغ و بادمجان قالبی برای شام
این سالاد بادمجان خوشمزه با مرغ درست میشود. در لابه لای این سالاد از قارچ، هویج پخته شده، خیارشور و گردو استفاده میشود.
بادمجانها رو به خوبی بشورید و بدون اینکه پوست بگیرید (پوست گرفتن بادمجان ها دلخواهه ولی وجود پوست بادمجان هم باعث حفظ استحکام بادمجان بعد از سرخ شدن میشه و هم ظاهر زیبایی به سالاد میده) به صورت حلقهای خرد کنید. سعی کنید که ضخامت حلقه ها خیلی کم یا خیلی زیاد نباشه چون حلقههای نازک موقع سرخ شدن داخل روغن خشک میشن و حالت انعطاف پذیر ندارن و حلقههای ضخیم برای کاور کردن دور سالاد مناسب نیستن.
بادمجانهای خرد شده رو داخل ظرفی بریزین و یک قاشق نمک روی اونها بپاشید.
و کاملا مخلوط کنید تا بادمجانها به نمک آغشته بشن و اجازه بدین نیم ساعت بمونن تا آب بندازن.
بعد بادمجانها رو آبکش کنید و با آب به خوبی بشورید و روی دستمال پهن کنید تا خشک بشن.
داخل ماهیتابهای روغن بریزین و روی حرارت بذارید تا روغن داغ بشه از همون ابتدا روغن زیادی داخل ماهیتابه بریزین چون کم بودن روغن باعث میشه بادمجانها روغن رو به خودشون جذب کنن.
بعد از گرم شدن روغن حلقه های بادمجان رو داخل روغن قرار بدین و با حرارت کم سرخ کنید.
اشکنه
شاید باورتان نشود ولی اشکنه یکی از غذاهای کم خرج و خوشمزه اصیل ایرانی است که برای شام میتوانید درست کنید. برای تهیه اشکنه به مواد زیادی نیاز ندارید.
طرز تهیه اشکنه روش های مختلفی دارد که در لینک زیر طرز تهیه اشکنه خراسانی آموزش داده شده است.
حفظ کردن تناسب اندام با خوردن شام بهموقع
خوردن شام سر موقع و زود علاوه بر اینکه حس و حال خوبی به ارمغان میآورد میتواند از بدن در برابر بیماریهای قلبی، افسردگی و فشار خون بالا سدی محکم بسازد. علاوه بر تمام این نکات مهم سلامتی اخیرا مطالعاتی انجام شده است که نتیجهی آن نشان میدهد که خوردن شام برای حفظ تناسباندام یک اصل مهم است. غذای برای شام به توصیه پزشکان این است که حتیالامکان از مصرف فست فود و کم ارزش اجتناب کنید؛ و از لبنیات و غذاهای گیاهی جایگزین مناسبی برای غذاهای پرکالری کم ارزش است.
تجربه نشان داده است افرادی که خود را محدود به رژیم غذایی کاهش وزن میکنند میل بیشتری به غذاهای پرچرب دارند و در طول روز در وعدههای غذایی کالری کمی استفاده میکنند و در زمان شام متابولیسم بدنتان آهسته شده و شما احساس ضعف میکنید و رژیم خود را میشکنند و میل به سمت پرخوری با غذاهای پرچرب دارید که این روش درستی نیست.
و همینطور سعی کنید در هنگام رژیم غذایی، شام که یکی از وعدههای غذایی مهم است را حذف نکنید زیرا در هنگام گرسنگی بدن شما از انرژی ذخیرهشده در بدن استفاده میکند که کاهش انرژی در بدن سبب کمبود مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز بدن میشود و درنتیجه عملکرد سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود.
چرا نباید شام را از وعده غذایی خود حذف کنیم؟
با حذف کردن وعدههای غذایی بهخصوص شام نه تنها باعث میشود شما انرژیتان را از دست بدهید بلکه باعث پایین آمدن قند خون شما میشود و احساس خستگی و کسلی میکنید. سعی کنید وعدههای اصلی و میان وعدههای خود را بهموقع و منظم مصرف کنید.
بهترین زمان خوردن شام چه موقع است؟
بهترین زمان برای خوردن شام را بدانید و از شر افسردگی با خوردن به موقع شام خلاص شوید. پزشکان معتقدند، غذا برای شام باید سبک باشد و در ابتدای شب تأثیر زیادی در درمان اختلالات گوارشی دارد و همینطور خوردن شام در زمان ابتدای شب بسیار مفید است.
بهترین زمان برای خوردن شام حداقل سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب و دو ساعت (بیشتر) پس از انجام فعالیتهای روزانه و شغلی است از سوی دیگر، باید زمان مناسبی برای شام خوردن در نظر گرفته شود (آرام غذا خوردن، باعث میشود زودتر سیر شوید).
صرف شام در این زمان باعث میشود بخش عمدهای از معدهتان وظایفش را در زمان بیداری انجام دهد و انتقالدهندههای عصبی میتوانند در طول خواب شبانه به فعالیتهای خاص خود مشغول باشند.
منبع: okala