همشهری آنلاین: گوشت این غذا حتما باید گوسفندی آن هم گوسفند ماده باشد؛ در ضمن کاشانیها گوشت و لوبیای این غذا را میکوبند که به شکل گوشتکوبیده آبگوشت میشود و آب آن را هم جداگانه سرو میکنند. برای کوبیدن گوشت و لوبیا هم در قدیم از گوشتکوب دستهبلندی به نام تخماق استفاده میکردهاند، هنوز هم این روش کوبیدن رواج دارد.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت لخم گوسفندی
۳۰۰ گرم لوبیاسفید
۱ عدد پیاز بزرگ
زردچوبه و نمک و دارچین مقداری
۱. لوبیا را از شب قبل شسته و خیس کنید و چند بار آب روی آن را عوض کنید.
قابلمهای را که میخواهید غذا را در آن بپزید روی حرارت ملایم قرار دهید. گوشت را با مقداری آب در قابلمه ریخته و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و کف روی آب جمع شود. حالا حرارت را ملایم کرده و با قاشق کف را از روی آب جدا کنید و دور بریزید.
۲. پیاز را پوست کنده بشویید و چهارقاچ کرده به غذایتان اضافه کنید. لوبیاها را هم آبکش کرده داخل غذا بریزید. حالا نوبت زردچوبه است که به مقدار دلخواه به مواد داخل قابلمه بیفزایید تا بوی زهم گوشت را گرفته و رنگی هم به غذا بدهد.
۳. مدت طبخ این غذا با حرارت ملایم حدود سه الی چهار ساعت است تا گوشت و لوبیا به خوبی بپزند. وقتی که از پخت آنها مطمئن شدید، نمک و دارچین را هم اضافه کنید تا غذا مزهدار شود. بعد از کامل شدن مرحله پخت، محتویات قابلمه را در آبکش بریزید تا آب آن از گوشت، لوبیا و پیاز جدا شود.
برای سرو کردن، آب غذا را جداگانه در کاسهای ریخته و رویش کمی پودر دارچین بپاشید.
۴. گوشت، لوبیا و پیاز را که جدا کردهاید در کاسه یا قابلمهای ریخته و با گوشتکوب خوب بکوبید تا به شکل گوشت کوبیده آبگوشت درآید. حالا آن را در ظرف موردنظر کشیده و با پودر دارچین تزئین کنید. این غذا را با نان سنگک و سبزی سرو کنید.
فوتوفن
در موقع پخت گوشت، کف روی آب را بگیرید چون در غیر اینصورت باعث میشود که غذا شفافیت لازم را نداشته باشد.