همشهری آنلاین: درست کردن شله زرد هم به همان روش معمول است فقط در اینجا برای سفت شدن بافت آن از ژلاتین هم کمک گرفته شده است.
مواد لازم برای شلهزرد
۲/ ۱ پیمانه برنج
۱ پیمانه سر صاف شکر
۴ پیمانه آب
۱ ورق ژلاتین
به مقدار لازم پودر زعفران
۳ ق س گلاب
۱ ق م کره
مواد لازم برای گلهای کاسهای
۵ ورق خمیر یوفکا
۱ قچ پودر دارچین
۱. برنج را در مقداری آب به مدت ۴ ـ ۳ ساعت خیس کنید. بعد با آب در قابلمهای بزرگ روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد. در این مرحله مقداری پودر زعفران اضافه کنید و بگذارید برنج به خوبی له شود و لعاب بیندازد.
۲. حالا وقت اضافه کردن شکر است. شله زرد را دائم هم بزنید تا ته نگیرد و یکدست و غلیظ شود. باقیمانده زعفران را در آب حل کنید و به شله زرد بیفزایید تا رنگ بگیرد. حالا گلاب را اضافه کنید. اگر غلظت شله به اندازه کافی بود، به آن کره اضافه کنید و در ظرف را بگذارید و صبر کنید تا بپزد.
نکته: اگر شله زرد سفت شد، کمی آب جوش اضافه کنید و هم بزنید.
۳. شله زرد که آماده شد ورق ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و بعد با حرارت غیرمستقیم (به طریق بنماری روی بخار کتری) با مقداری آب حل کنید.
ژلاتین حل شده در آب را به شلهزرد اضافه کنید و هم بزنید و بعد شله زرد را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
نکته: استفاده از ژلاتین برای شلهزرد معمول نیست، فقط با توجه به اینکه در این روش شلهزرد در نان یوفکا ریخته میشود از ژلاتین استفاده میکنیم تا غلیظتر شده و از نانها بیرون نریزد.
۴. حالا میتوانید خمیر یوفکا را به شکل کاسه درست کنید، به این صورت که قالبهای کوچک مثل قالب مافین را آماده کرده و ۶ ـ ۵ عدد خمیر مثلثی یوفکا را در قالب بگذارید تا شکل کاسه به خود بگیرد.
۵. فر را با درجه حرات ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. بعد از گرم شدن فر، قالب را با خمیرهای یوفکا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا لایههای خمیر پخته شده و به شکل کاسه فرم بگیرند.
۶. فر را خاموش کرده، قالب را بیرون بیاورید و صبر کنید تا خنک شود. بعد از خنک شدن، نانها را بیرون آورده و با قاشق یا ملاقه کوچک شلهزرد را در نانها بریزید و با دارچین تزئین کنید.
فوتوفن
ورق ژلاتین را در آب سرد خیسانده و آن را روی دهانه کتری در حال جوش قرار دهید. در اثر حرارت، ژلاتین در آب حل میشود. به این روش بنماری میگویند.
خمیر یوفکا به دو شکل مثلثی و دایرهای در بازار موجود است. اگر نوع مثلثی در دسترس نبود و نوع دایرهای خریداری کردید میتوانید هر دایره را به شش مثلث تقسیم کرده، برش بزنید و برشهای مثلثی را در قالب به شکل یک کاسه بچینید.
یهجور دیگه
در این مدل نانهای خمیری، انواع دیگر دسرها مثل حلوا را هم میتوانید سرو کنید.
از کجا بخریم؟
خمیر یوفکا خمیر آماده مخصوص غذا و دسر است که به دو صورت مثلثی و دایرهای شکل بستهبندی شده و در سوپرمارکتهای بزرگ و یا فروشگاههای لوازم قنادی فروخته میشود.
ورق ژلاتین را هم میتوانید از فروشگاههای لوازم قنادی و سوپرمارکتها تهیه کنید.