به گزارش همشهری آنلاین اکنون پژوهشی جدید نشان میدهد که راههای کارآمدتری برای رسیدن به میزان مشابهی از بهبودی سلامت بدون اختصاص دادن دستکم یک ساعت در روز به پیادهروی وجود دارند.
بر اساس این بررسی جدید که بر روی ۴۵۰۰۰۰ نفر بزرگسال انجام شده است، بالا رفتن از پلهها یکی از این روشهای جایگزین است.
این بررسی که در ژورنال پزشکی «آتروسکلروز» (Atherosclerosis) منتشر شده است، نشان داد که بالا رفتن از پلههای پنج طبقه در روز یعنی حدود ۵۰ قدم – خطر بیماری قلبی-عروقی را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
بهعلاوه، هنگامی که این بالا رفتن از پلههای پنج طبقه به جای اینکه یک باره انجام شود، به قطعات زمانی کوچکتری در طول روز تقسیم میشود، اثرات سودمند بهداشتی مشابهی به دست میآید.
کارشناسان میگویند اگر در یک اداره کار میکنید، میتوانید رفتن به توالت طبقه متفاوتی را انتخاب کنید. این بالا رفتن از پلهها علاوه بر کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی به کاهش خطر دچار شدن به دیابت و هم به بهبود قدرت عضلانی کمک کند.
یک بررسی دیگر که در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده است، شاهدی در تایید این نظر است که دورههای کوتاهمدت فعالیت شدید جسمی نیز میتواند به سلامت بدنی کمک کنند.
این بررسی نشان داد که انجام ۲۰ تا ۲۵ دقیقه فعالیتهای شدید جسمی مثلاً پیادهروی تند، دویدن نرم (جاگینگ) و دوچرخهسواری در روز میتواند به طولانیتر کردن عمر فرد کمک کند.
در مقابل این بررسی نشان داد افرادی که اغلب روزشان را در وضعیت بیحرکت به طور درازکشیده یا نشسته میگذرانند و کمتر از ۲۰ دقیقه در روز فعالیت جسمی دارند، با افزایش خطر تا ۴۰ درصدی مرگومیر مواجه هستند.
کارشناسان میگویند یافتههای این بررسی شاهدی دیگری دراینباره است که «حرکت کردن» کلید واقعی عمر دراز است و تنها با چند دقیقه فعالیت جسمی در روز میتوان به این سودمندی بهداشتی دست یافت.
توصیه کلی این بوده است بزرگسالان در هر هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت جسمی با شدت متوسط را انجام دهند که معادل ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی در روز برای پنج روز در هفته است.
همچنین توصیه میشود بزرگسالان علاوه بر انجام این مقدار فعالیت هوازی، دو روز در هفته یک تمرین تقویتکننده عضلات انجام دهند.
افراد همچنین میتوانند ۱۵۰ دقیقه فعالیت جسمی توصیهشده را در طول هفته توزیع کنند و أن را به قطعات زمانی کوچکتر بشکنند.