همشهری آنلاین: این غذا یک غذای سنتی شیرازی است که با گوشت چرخکرده سرو میشود، البته برای اینکه تاثیر ضد حساسیت این غذا بیشتر باشد میتوانید سویا را جایگزین گوشتچرخکرده کنید. درضمن درمیان پلوهای مخلوط، کلمپلو به خاطر داشتن کلم غذایی با کالری متوسط است فقط مراقب باشید برنج چرب نباشد.
مواد لازم برای ۵ نفر
۱ عدد کلم برگ متوسط
۱ عدد پیاز متوسط
۴ پیمانه برنج
۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده
۳ عدد برگبو
۱ قچ پودر آویشن
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار کافی
مقداری روغن
۲ قس رب گوجهفرنگی
۱. کلم را برگبرگ کرده، شسته و ریز خرد کنید. در تابهای مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید تا داغ شود. کلمهای خردشده را در روغن تفت دهید، وقتی کمی سبک شدند، مقدار کمی آب به آن اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا کلمها بپزند.
۲. برنج را پاک کرده، در ظرفی با مقداری نمک خیس کنید. پیاز را هم ریز خرد کنید. در تابهای جداگانه کمی روغن ریخته، پیازها را در روغن تفت دهید. فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و بعد گوشت چرخکرده را هم تابه بیفزایید. دائم هم بزنید تا گوشت گلوله نشود و با پیاز به خوبی سرخ شود.
۳. نمک و آویشن را اضافه کرده و بعد رب گوجهفرنگی را هم به گوشت بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید. کمی آب بریزید و قبل از گذاشتن در تابه، برگ بوها را به صورت درسته به مواد اضافه کنید، بعد در تابه را بگذارید تا آب گوشت تمام شود.
۴. در قابلمهای آب ریخته، روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. برنج را از آب و نمک خارج کرده، در قابلمه آب جوش بریزید تا سبک شود و روی آب بیاید. بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید.
۵. در قابلمه مقداری روغن ریخته و تهدیگ مورد نظر را بگذارید و لایهلایه برنج، کلم و مایه گوشت را بریزید. البته قبل از ریختن مایه گوشت روی برنج، برگهای بو را از آن درآورده و دور بریزید. مقداری روغن روی برنج ریخته و دمکنی بگذارید. حدود نیمساعت تا سه ربع بعد برنج را در دیس کشیده، سرو کنید.