همشهری آنلاین: بیوفلاونوئیدها عکسالعملهای آلرژیکی بدن را کم کرده و تاثیر آنتیهیستامینی دارد. حالا اگر میخواهید این خاصیت را تقویت کنید میتوانید به آن زنجبیل هم اضافه کنید. این خورش به خاطر داشتن این مواد کمکالری هم است.
مواد لازم برای ۴ نفر
۳ عدد سیب درختی (زرد یا سبز) درشت
۱۰ عدد آلو برقانی (آلوسیاه)
۴ /۱ پیمانه روغن مایع
۲ /۱ پیمانه شکر
۲ قس زعفران آبکرده
۳۰۰ گرم فیله مرغ
۳ قس پیاز سرخ شده
۳ قچ زنجبیل تازه رندهشده
۱ عدد لیموترش تازه
۱. آلوسیاهها را داخل یک ظرف ریخته و با یک لیوان آب خیس کنید. ظرف را به مدت ده ساعت در یخچال بگذارید تا آلوها خوب خیس بخورند. سیبها را شسته، پوست بکنید. آنها را به صورت حبهای (نگینی درشت) خرد کنید. در قابلمهای روغن ریخته، روی حرارت بگذارید.
۲. پس از داغ شدن روغن، سیبهای خردشده را به همراه زنجبیل رندهشده در روغن به مدت ۴ دقیقه تفت دهید. فیلههای مرغ را به اندازه مربعهای ۲×۲ سانتیمتر برش زده و به قابلمه اضافه کنید تا همراه سیب و زنجبیل سرخ شود. حالا نوبت افزودن آلوسیاه است. آنها را به همراه آبی که در آن خیس خورده بودند، به قابلمه اضافه کنید. شکر را (به میزان دلخواه) به خورش افزوده و حرارت را ملایم کنید تا خورش به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
بعد از این مدت زعفران آبکرده را هم افزوده و صبر کنید تا خورش دوباره به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد و غلیظ و لعابدار شود. در مرحله آخر آب لیموترش و پیاز سرخشده را هم اضافه کنید و بعد از مدتی که خورش جا افتاد آن را به همراه برنج سرو کنید.
یه جور دیگه
اگر زنجبیل تازه در دسترس نداشتید میتوانید در این خورش از یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل استفاده کنید.