به گزارش همشهریآنلاین به نقل از راهنماتو، از بدو تولد تا بلوغ، بیشتر افراد هر ساله حدود ۲ اینچ افزایش قد دارند. پس از بلوغ، ممکن است با سرعت ۴ اینچ در سال رشد کنند. با این حال، همه با سرعت متفاوتی رشد میکنند. بعد از سن بلوغ معمولاً قد بلندتر نمیشوید. این بدان معناست که بعنوان یک بزرگسال بعید است قد شما افزایش پیدا کند.
عملکرد هورمونهای رشد و درواقع افزایش قد به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما با وجود این بسیاری از افراد علاقه دارند تا قد خود یا فرزندانشان را افزایش بدهند. در این میان میتوان از راههای مختلفی به عملکرد هورمونهای رشد در افزایش قد کمک کرد. در ادامه شما را با مواد غذایی آشنا خواهیم کرد که به افزایش قد کمک میکند.
- چه غذاهایی موجب افزایش قد شما میشوند؟
- چگونه از کوتاهی قد کودک پیشگیری کنیم؟ | بهترین صبحانه برای افزایش قد
۱. افزایش قد با داشتن یک تغذیه مناسب
داشتن رژیم غذایی سالم یکی از مهمترین عوامل در زمینه افزایش قد است. تغذیه سالم نیازهای بدن برای رشد را تأمین و عملکرد هورمونها را در بهترین حالت قرار میدهد. اما منظور از رژیم غذایی سالم اطمینان از برخورداری بدن از همه مواد غذایی مفید و به میزان لازم است. مهمترین مواد غذایی تأثیرگذار بر افزایش قد عبارتاند از:
ملاتونین: مواد غذایی غنی از ملاتونین شامل گیلاس ترش، بادامزمینی، ذرت، مارچوبه، گوجهفرنگی، انگور، انار، زیتون، کلم بروکلی، خیار، برنج، جو، جو دوسر، گردو، آفتابگردان و دانه کتان است. برای اثرگذاری بهتر و بهرهگیری موثرتر از این ماده غذایی برای رشد قد به یاد داشته باشید که این مواد غذایی را در میان وعدههای غذایی مصرف کنید.
آرژینین: سینه بوقلمون دارای بالاترین مقدار آرژینین است و این میزان در حدود ۱۶ گرم به ازای هر سینه است. سایر مواد غذایی حاوی آرژینین شامل گوشت قرمز، مرغ، دانه کدو تنبل، سویا و بادام زمینی است. فرد مصرف کننده به منظور پیشگیری از ابتلا به اضافهوزن ممکن است نیاز به اضافه کردن غذاهای غنی از آرژینین به رژیم غذایی خود داشته باشد.
پروتئین: مصرف گوشت گاو، مرغ و تخممرغ غنی شده با اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند به بدن در تأمین پروتئین مورد نیاز کمک کند.
ویتامین دی: با مصرف مواد غذایی مانند تن ماهی، ماهی سالمون، ماهی قزلآلا، شیر غنی شده، جگر، گوشت گاو، پنیر و زرده تخممرغ به طور متعادل میتوانید این ویتامین را دریافت کنید. البته در مصرف خود سرانه مکملهای این ویتامین اجتناب کنید و قبل از مصرف در ابتدا با پزشک خود درباره مصرف آن مشورت کنید.
کلسیم: مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر (غالباً غنیشده با ویتامین دی)، ماست، آجیل و مغزها، لوبیا، سبزیجات با برگ سبز تیره و ساردین میتواند به تأمین کلسیم کمک کند.
منیزیم: مواد غذایی غنی از منیزیم شامل شکلات تیره، آووکادو، آجیل، سالمون و حبوبات مانند عدس میشوند. منیزیم همچنین به تنظیم فشار خون و تنظیم ضربان قلب کمک میکند.
ویتامین سی: مواد غذایی حاوی ویتامین سی معمولا در پرتقال، هندوانه، توت فرنگی، آناناس، کویو و نخودچی وجود دارد.
آهن: مصرف مواد غذایی غنی از آهن شامل اسفناج، جگر، حبوبات، گوشت قرمز و کینوآ میشود که برای افزایش قد مفید هستند.
گلوتامین: مواد غذایی که حاوی گلوتامین میشوند، شامل سبزیجات با برگ سبز، پروتئینهای حیوانی و تخم مرغ، شیر، ماست و پنیر است. شیر بز نیز دارای سطوح بالایی از این اسید آمینه است.