تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، یکی ازغذاهای خوشمزه و سنتی و  از خانواده آش‌ها است.

همشهری: این غذا که مواد اصلی آن گوشت و حبوبات است، اغلب در ماه محرم و ایام عزاداری پخته می‌شود. شله مشهدی را بنا به طبع و مزاج و سلیقه‌تان می‌توانید با گوشت گوسفند یا گوساله بپزید. البته با توجه به اینکه بافت گوشت گوسفند لطیف‌تر است استفاده از گوشت گوسفند آن را لذیذتر می‌کند. در ادامه طرز تهیه شله مشهدی را برای ۱۰۰ نفر آموزش داده‌ایم.

مواد لازم:

۱۰۰ نفر

گوساله یا گوسفند: ۱۲ کیلوگرم

برنج: یک کیلوگرم

لوبیا چیتی: یک کیلوگرم

ماش: یک کیلوگرم

نخود: دو کیلوگرم

بلغور: سه کیلوگرم

پیاز: سه کیلوگرم

نمک و فلفل و دارچین، پودر جوز هندی: به میزان لازم

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۲ ساعت

مدت زمان پخت: ۷ ساعت

طرز تهیه:

۱. حبوبات را از شب قبل به‌صورت جداگانه خیس کرده و آبکش کنید و بپزید. برای طبخ این غذا باید قابلمه بزرگ و جادار باشد تا مواد، جای کافی برای پخت داشته باشند.

۲. وقتی حبوبات نیم‌پز شد، سپس بلغور را به آن اضافه کرده و بعد از چند جوش برنج را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

۳. گوشت و پیاز خردشده را همراه آب‌جوش در قابلمه‌ای ریخته و به خوبی بپزید. سپس گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید.

۴. گوشت را به قابلمه حبوبات و بلغور اضافه کنید و روی حرارت ملایم دائم هم بزنید تا کشدار شود و ته نگیرد.

۵. این غذا هرچه بیشتر هم زده شود کیفیت آن بالاتر می‌رود و بهتر جا می‌افتد، پس حداقل ۳ تا ۴ ساعت این غذا را هم بزنید.

۶. ادویه‌ها و نمک را اضافه کرده و دائم با کفگیر بزرگ مواد را کاملا مخلوط و له کنید و در نهایت حرارت را بسیار کم کرده تا به‌اصطلاح دم بکشد.

نکته: در تهیه شله می‌توانید از لوبیا قرمز به جای لوبیا چیتی استفاده کنید، باید جداگانه جوشانده و پس از پخت، آب قرمز آن دور ریخته شود تا رنگ شله تغییر نکند. همچنین هنگام سرو شله می‌توانید مقداری خورشت قیمه را روی آن تزئین کنید که بسیار خوشمزه‌تر خواهد شد.

منبع: روزنامه همشهری