همشهری: این آش که در پخت آن از گندم، گوشت و دنبه گوسفند استفاده میشود، طعم و مزه بینظیری دارد.
مواد لازم:
نخود: ۴ کیلوگرم
لوبیا چیتی: ۴ کیلوگرم
گندم پوستکنده: ۶ کیلوگرم
سبزی آش خردشده: ۱۵ کیلوگرم
پیاز: ۶۰ عدد
نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک و کشک: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: ۴ ساعت
طرز تهیه:
۱. نخود و لوبیا را بهمدت ۶ ساعت در ظرفهای جداگانه بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. در این مدت چندبار آب آنها را عوض کنید. گندم را بشویید و در آبکش بریزید.
۲. نخود و لوبیا را آبکشی کرده و به همراه گندم در قابلمه بریزید و روی آنها آب بریزید، در حدی که کاملا با آب پوشانده شوند، در قابلمه را بگذارید و بعد از جوشآمدن روی حرارت متوسط تنظیم کنید.
۳. بعد از اینکه حبوبات نرم و دندانگیر شدند، سبزی آش خرد شده همراه نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید.
۴. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خلالشده را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
۵. نعنا خشک را ۱۵دقیقه در آب خیسانده، آبکش کرده و جداگانه تفت دهید و همراه پیاز داغ برای تزئین آش استفاده کنید.
نکته: اگر بعد از اضافهکردن سبزی، در قابلمه را روی آن قرار دهید، آش گندم در نهایت تیره خواهد شد.