سفره‌های نذری ایرانیان از گذشته تاکنون، با انواع دسرهای سنتی و محلی شیرین شده است. انتخاب بسیاری از خانواده‌ها برای ادای نذورات هم، تهیه یک دسر خانگی سنتی است.

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: عطر گلاب و هل و طعم شیرین این دسرها، در روزهای محرم در هر کوچه و محله‌ای می‌پیچد. اگر قصد تهیه دسرهای سنتی و متنوع به‌عنوان نذری را دارید، ما روش پخت ۲ مدل از آنها را برای ۵۰ نفر آموزش داده‌ایم.

شله‌زرد

تعداد نفرات: ۵۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: ۴ ساعت

هزینه: یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

مواد لازم:

برنج ریزدانه: ۲ کیلوگرم

شکر سفید: ۵ کیلوگرم

گلاب: ۱.۵ لیتر

زعفران: نیم‌مثقال

خلال بادام: ۷۵۰ گرم

دارچین: برای تزیین

آب: به میزان لازم

دستور تهیه:

۱- برنج خیس خورده را همراه آب روی حرارت قرار دهید. وقتی جوشید، آب اضافی را خالی کنید و به میزان ۷ برابر برنج، آب جوش به قابلمه بیفزایید.

۲- حدود ۲ ساعت بعد برنج می‌پزد و باید شکر را کم‌کم به آن اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید ۲ لیوان دیگر آب اضافه کنید.

۳- خلال بادام را همراه زعفران دمکرده و گلاب به شله‌زرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

۴- وقتی شله‌زرد به غلظت رسید، حرارت را کم و بعد از ۱۵ دقیقه، شعله را خاموش کنید. از دارچین برای تزیین کمک بگیرید.

نکته: برای اینکه شله‌زرد بافت بهتری داشته باشد، توصیه می‌شود از برنج نیم‌دانه استفاده کنید.

حلوا

تعداد نفرات: ۵۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: یک ساعت

هزینه: یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تومان

مواد لازم:

آرد: ۲ کیلوگرم

زعفران: ۵ گرم

هل: ۴ قاشق چایخوری

شکر: ۲ کیلوگرم

روغن مایع: یک لیتر

کره: ۳۵۰ گرم

گلاب: نصف لیوان

آب: به میزان لازم

دستور تهیه:

۱- آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا شهد آماده شود. قبل از جوشیدن گلاب و زعفران دمکرده را اضافه کنید.

۲- آرد الک‌کرده را روی حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خامی آن گرفته شود.

۳- وقتی آرد به رنگ دلخواهتان درآمد، کره آب شده و روغن را اضافه کنید. در ادامه آنقدر هم بزنید تا یکدست شود.

۴- حرارت را خاموش و شهد را کم‌کم به حلوا اضافه کنید. در این مرحله مواد را سریع هم بزنید.

نکته: برای تزیین حلوا از پودر نارگیل و خلال بادام استفاده کنید.

منبع: روزنامه همشهری