امروزه غذاهای نذری ‌ماه محرم تنوع بسیاری پیدا کرده‌اند و پخت انواع پلوها و خورشت‌ها تا پیش‌غذاهای خوش‌طعم و لذیذ رواج دارد.

همشهری آنلاین- این میان آش هم جزو غذاهایی است که به‌عنوان نذری طرفداران زیادی دارد. این غذا معمولا به‌صورت عصرانه یا ناهار بین عزاداران توزیع می‌شود.

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

زمان آماده سازی :۳۰ دقیقه

زمان پخت: ۲تا ۳ ساعت

هزینه: ۵ میلیون تومان

مواد لازم

عدس : ۴ کیلوگرم

لوبیاقرمز: ۵ کیلوگرم

لوبیاچیتی : ۴۰۰ گرم

نخود: ۲ کیلوگرم

سیر: ۴ کیلوگرم

آرد: ۴۰۰ گرم

پیاز: ۵ کیلوگرم

سبزی آش: ۱۰ کیلوگرم

کشک: ۲ کیلوگرم یا بیشتر

رشته آش: ۸ کیلوگرم یا بیشتر

نعناداغ: ۴۰۰ گرم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

۱.حبوبات را از شب قبل خیس کنید.

۲.پیازها را خلالی خرد کنید؛ در روغن بریزید و سرخ کنید. سیرها را هم خرد کنید و به‌صورت جداگانه بعد از داغ‌شدن روغن، سرخ کنید.

۳. حبوبات را با چند لیوان آب در قابلمه بریزید. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، روی آن کف ایجاد می‌شود. این کف را بردارید. در ادامه حرارت را کم کنید و در قابلمه را روی نصف قابلمه بگذارید.

۴.بعد از پخت نخود و لوبیا، مقداری فلفل و زردچوبه به آن‌ها بزنید.

۵.حالا وقت ترکیب‌کردن مواد است. روغن مایع، نصف پیازداغ، نصف سیرداغ و مقداری آب در قابلمه بریزید.

۶.اگر از حبوبات پخته‌شده استفاده نمی‌کنید، بعد از دو ساعت که لوبیاها تقریباً پخته شدند، عدس و سبزی را اضافه کنید. یک ساعت زمان مناسبی برای پخت عدس و سبزی‌ست.

۷.مقداری آرد در آب سرد حل کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. آش را هم بزنید. پس از آن که تمام مواد به‌خوبی پخته شدند، رشته را اضافه کنید و آش را به‌آرامی هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند.

۸.وقتی رشته‌ها پختند، کشک را اضافه کنید. اگر بعد از اضافه‌شدن کشک، همچنان به نمک احتیاج دارد، کمی نمک اضافه کنید.

۹. ۵ تا ۱۰ دقیقه بعد زیر گاز را خاموش کنید. اجازه دهید آش حدود نیم‌ساعت روی شعله خاموش گاز باقی بماند.

۱۰.در نهایت با کشک، نعناداغ و مابقی سیرداغ و پیاز داغ، آش را تزئین کنید.

نکته:

-می توانید حبوبات را جداگانه بپزید و بعد از پایان پخت، همه را با هم ترکیب کنید.

-رشته، آب آش را به خود جذب می‌کند؛ پس هنگام هم‌زدن، کمی آب اضافه کنید تا آش رشته زیادی غلیظ نشود.

منبع: روزنامه همشهری