تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹

آش دوغ به عنوان یکی از آش های محلی محسوب می‌شود که در اردبیل و استان لرستان بسیار پرطرفدار است.

همشهری: این آش علاوه بر اینکه برای مصرف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد بلکه به عنوان نذری و در ماه مبارک رمضان نیز پخت می شود. اگر آش دوغ نذر کرده‌اید و نمی‌دانید برای ۱۰۰ نفر چه مقدار مواد اضافه کنید این مطلب به شما کمک می‌کند.

مواد لازم

برنج نیم‌دانه: ۴۰ پیمانه

نخود: ۳۰ پیمانه

لوبیا سفید: ۳۰ پیمانه

سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، برگ سیر یا اسفناج و برگ چغندر) : ۱۰ کیلو گرم

نعناداغ: ۲۰۰ گرم

پیاز داغ: ۲۰۰ گرم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

سیر له‌شده: ۳۰۰ گرم

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۴ ساعت

مدت زمان پخت: ۲ ساعت

طرز تهیه

۱. سبزی را یکدست خرد کنید. برنج را خوب بشویید. سپس درون قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا بپزد. برنج باید نرم و خوب پخته شود.

۲. نخود و لوبیای از قبل خیسانده شده را بپزید. سپس به برنج‌هایی که از قبل پخته شده اضافه کنید. مقداری آب جوش درون قابلمه بریزید. سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید.

۳. سبزی آش دوغ را که از قبل آماده کرده بودید به نخود، لوبیا و برنج اضافه کنید وآش را به‌هم بزنید تا مواد به خوبی باهم ترکیب شوند. اجازه بدهید سبزی‌ آش به‌مدت نیم ساعت همراه با مواد دیگرآش دوغ روی حرارت پخته شود.

۴. دوغ را درون قابلمه بریزید و به‌هم بزنید سپس مقداری نمک و فلفل به ‌آش اضافه کنید. درب قابلمه‌ آش را نگذارید تا دوغ بریده نشود.

۵. بعد از ۱۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید و در ظرف‌های مناسب بریزید. به وسیله پیاز داغ و نعناداغ ‌آش دوغ را تزئین کنید.

نکته:اگر دوست داشته باشید می‌توانید از گوشت هم در تهیه آش دوغ استفاده کنید. برای نبریدن آش مدام آن را هم بزنید.

منبع: روزنامه همشهری