این روزها و شب‌ها در کنار عزاداری‌ها و عرض ارادت‌ها نشستن پای سفره احسان  و خوردن نذری‌هایی که عطر و طعمشان به یاد ماندنی است، لطف ویژه‌ای دارد.

همشهری آنلاین- علاوه بر انواع خورشت‌ها و آش‌ها برخی غذاهایی که این روزها در عزاداری ها طبخ می‌شود، در دسته غذاهای ثبت ملی شده و غذاهای تهران قدیم است. اگر دوست دارید سهمی در پخت این غذاها به ویژه آش گندم یزدی داشته باشید از دستور پخت زیر استفاده کنید.

آش گندم یزدی (آش امام حسین)

تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر

مدت زمان آماده سازی: ۲ ساعت

مدت زمان پخت: ۴ ساعت

مواد لازم:

نخود: ۴ کیلوگرم

لوبیا چیتی: ‌۴کیلوگرم

گندم پوست کنده: ۶ کیلوگرم

سبزی آش خرد شده: ۱۵ کیلوگرم

پیاز: ۶۰ عدد

نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک، کشک: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱.نخود و لوبیا را به مدت ۶ ساعت در ظرف‌های‌ جداگانه بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. گندم را بشویید و در آبکش بریزید.

۲. نخود و لوبیا را آبکشی کرده و به همراه گندم در قابلمه بریزید و روی آن‌ها آب بریزید، در حدی که کاملا با آب پوشانده شوند، درب قابلمه را بگذارید و بعد از جوش آمدن روی حرارت متوسط تنظیم کنید.

۳. بعد از این که حبوبات نرم و دندان‌گیر شدند، سبزی آش خرد شده همراه نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید.

۴. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خلال شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

۵. نعنا خشک را ۱۵ دقیقه در آب خیسانده، آبکش کرده و جداگانه تفت دهید و همراه پیاز داغ برای تزیین آش استفاده کنید.

نکته: اگر بعد از اضافه کردن سبزی، درب قابلمه را روی آن قرار دهید، آش گندم در نهایت تیره خواهد شد.

منبع: روزنامه همشهری