اگر جزو آن دسته از خانواده هایی هستید که دوست دارید در مهمانی ها و دورهمی ها هنر خود را به نمایش گذاشته و با دستپخت خود از مهمانان تان پذیرایی کنید، برای سرو دسر آن هم در تابستان گرم می توانید از بستنی های خانگی بهره ببرید. بستنی هایی که بدون مواد نگهدارنده و با کمترین هزینه تهیه می شود.

همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس آشپزی، طرز تهیه چند نوع بستنی سنتی خانگی را آموزش داده که با هم مرور می‌کنیم.

بستنی شکلاتی

مدت زمان آماده سازی: ۵ ساعت

تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد اولیه:

شیر پرچرب: ۶لیوان

پودر کاکائو: ۲قاشق غذاخوری

شکر: یک لیوان

پودر ثعلب: یک قاشق غذاخوری

خامه صبحانه:۱۰۰گرم

وانیل: یک ‌دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه:

۱: ابتدا شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شیر گرم شود. در همین حین شکر را به همراه ثعلب، پودر کاکائو و وانیل مخلوط کنید.

۲: پس از اینکه شیر از کناره‌ها شروع به زدن جوش‌های ریز کرد، آنرا داخل ظرف استیل بریزید و کم کم مخلوط شکر و ثعلب را به شیر بیفزایید. مواد را با همزن دستی هم بزنید تا زمانی که غلیظ و کشدار شوند. سپس خامه را با دیگر مواد ترکیب کنید.

۳: داخل یک ظرف بزرگ یخ خرد شده بریزید و ظرف استیل حاوی مایه بستنی را روی یخ‌ها قرار دهید و مواد بستنی را به مدت ۲۰ دقیقه هم بزنید.

۴: پس از گذشت ۲۰ دقیقه ظرف بستنی را به فریزر منتقل کنید و هر یک ساعت یک بار از فریزر خارج کرده و چند دقیقه هم بزنید و مجددا درون فریزر قرار دهید تا بستنی آماده شود.

نکته: برای اینکه بستنی به خوبی سفت شود باید در ۵ ساعت ۵بار بستنی را از فریزر خارج کرده و هم بزنید.

بستنی وانیلی با ثعلب و هل

مدت زمان آماده سازی: ۶ ساعت

تعداد نفرات: ۶ نفر

مواد اولیه:

شیر: ۲ پیمانه

شکر: یک ‌دوم پیمانه

وانیل: یک ‌دوم قاشق چای‌خوری

ثعلب: یک دوم قاشق چای‌خوری

هل: یک ‌دوم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱: شیر را روی حرارت بگذارید تا گرم شود.

۲: شکر، هل، وانیل و ثعلب را در ظرف دیگری بریزید و مخلوط‌ کنید. این ترکیب را به شیر گرم‌شده اضافه کرده و مواد را به‌خوبی هم بزنید. سپس اجازه دهید تا شیر خنک شود.

۳: پس از آنکه مایه بستنی به‌خوبی خنک شد، داخل ظرف مناسبی بریزید و ظرف را داخل فریزر قرار دهید.

۴: ظرف حاوی بستنی را هر یک ساعت دربیاورید، مواد را خوب هم بزنید و مجدداً ظرف را به فریزر منتقل کنید. این کار را ۳ تا ۴ بار انجام دهید تا بافت یکدست و منسجمی به دست آید.

نکته: ثعلب صرفاً ماده‌ای است که برای قوام بخشیدن به بستنی استفاده می‌شود، اما بدون وجود آن هم می‌توانید بستنی‌های خانگی خوشمزه‌ای درست کنید.

بستنی زعفرانی

مدت زمان آماده سازی:۲ ساعت

تعداد نفرات: ۶ نفر

مواد اولیه

شیر پرچرب: ۴ پیمانه

شکر: ۲ پیمانه

ثعلب: ۲ قاشق چای‌خوری

گلاب: نصف پیمانه

خامه: ۱۰۰ گرم

خلال پسته و زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱: خامه را در سینی لبه‌دار پهن کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند.

۲: شیررا روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. در ادامه زعفران دم‌کرده و گلاب را به آن بیفزایید. سپس مخلوط ثعلب و شکر را آهسته به ظرف شیر اضافه کرده و پیوسته هم بزنید.

۳: مایه بستنی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید، درون کاسه بریزید و آن را روی ظرف یخ هم بزنید تا کشدار شود. حالا برای آنکه بستنی لطیف‌تر شود، ۴ تا ۵ بار به‌مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید، سپس آن را بیرون بیاورید و هم بزنید.

۴: در آخرین مرحله، تکه‌های کوچکی از خامه یخ‌زده را همراه با خلال پسته به بستنی اضافه کنید، هم بزنید و به مدت۲ ساعت در فریزر بگذارید تا آماده شود.

نکته: بهتر است از خامه ۳۵ درصد به بالا برای تهیه بستنی سنتی استفاده شود تا تیکه‌های خامه درون بستنی یخ نزند.

بستنی نسکافه‌ای

مدت زمان آماده سازی:۱۰ ساعت

تعداد نفرات: ۴ نفر

شیر: ۵لیوان

شکر: یک‌ونیم لیوان

پودر ثعلب:۲قاشق چایخوری

خامه فرم گرفته: ۲۰۰گرم

پودر نسکافه: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

۱: ۵ قاشق غذاخوری شکر را با پودر ثعلب مخلوط کنید. مابقی شکر را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاراملی شود.

۲: کارامل را به شیر در حال جوش اضافه کنید. بعد پودر نسکافه، شکر و ثعلب را به تدریج به شیر بیفزایید و تند تند هم بزنید.

۳: مایه بستنی را به کاسه استیل منتقل کنید و آنرا داخل فریزر قرار دهید. پس از گذشت ۳۰ دقیقه بستنی را از فریزر خارج کرده و با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه هم بزنید.

۴: زمانی که بستنی به بافت مطلوب رسید خامه فرم گرفته را به آن اضافه کنید. در نهایت بستنی را به مدت ۱۰ ساعت درون یخچال فریزر قرار دهید تا کاملا سفت شود.

نکته:

در تهیه این بستنی باید توجه داشته باشید که ثعلب را کم کم به شیر اضافه کنید، چون ثعلب گلوله گلوله می‌شود.

بستنی پسته‌ای

مدت زمان آماده سازی:۱۰ ساعت

تعداد نفرات: ۸ نفر

مواد لازم

پسته خام بدون پوست: یک‌دوم لیوان

پسته پودر شده: یک‌چهارم لیوان

شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

شیر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

خامه فرم گرفته و زده شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی

وانیل: نوک قاشق

زعفران: در صورت دلخواه

طرز تهیه:

۱: در ابتدا پسته‌ها را داخل مخلوط کن بریزید. نصف شکر را به آنها اضافه کرده و مواد را آسیاب کنید.

۲: سپس شیر را گرم کنید و مواد آسیاب شده را به آن بیفزایید. ظرف را از روی شعله بردارید تا مایه خنک شود.

۳: در ادامه زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید.

۴. زرده‌ها را همراه شکر داخل کاسه بریزید و با همزن بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

۵. ترکیب به دست آمده را همراه وانیل به آرامی به شیر بیفزایید. سپس مواد داخل کاسه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید که مایه بستنی غلیظ شود و به اندازه کافی بجوشد.

۶. بستنی را داخل ظرفی مناسب بریزید. در ادامه پسته‌های پودر شده را به آن اضافه کنید.

۷. ماده آماده شده را در فریزر بگذارید. ۳۰ دقیقه بعد، مایه بستنی را با قاشق هم بزنید. ۳ تا ۴مرتبه این کار را تکرار کنید.

نکته: در تهیه بستنی پسته‌ای می‌توان طعم دهنده‌های مختلف به آن افزود. همچنین می‌توان آن را به صورت قیفی یا اسکوپی درست کرد.

منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها