کدو حلوایی یکی از محبوب‌ترین و مغذی‌ترین محصولات فصل پاییز است که به دلیل طعم شیرین و بافت نرمش، محبوبیت خاصی در بین خانواده‌ها دارد. این محصول پاییزی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند نقش مهمی در سلامت ما داشته باشد.

همشهری آنلاین: با کدو حلوایی می توان انواع و اقسام غذاها، ‌دسرها و کیک ها را تهیه کرد. کافی است کمی خحلاقیت به خرج دهید و از این تنبل پرخاصیت یک خوراکی خوشمره تهیه کنید.

کلوچه

تعداد نفرات: ۴ نفر

مدت زمان آماده‌سازی: یک ساعت

مواد لازم:

کدو حلوایی: یک عدد کوچک

آرد سفید: ۴ پیمانه

شیر پرچرب: دو سوم پیمانه

آب ولرم: یک چهارم پیمانه

شکر: یک پیمانه

تخم‌مرغ:یک عدد

دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری

جوز هندی و نمک: هرکدام یک هشتم قاشق چای‌خوری

خمیر مایه فوری: ۲ قاشق مرباخوری

کره: ۵۰ گرم

مواد لازم برای‌لایه مغزدار و رویه کیک

مغز گردو: نصف پیمانه

پوره کدو حلوایی: ۲ قاشق غذاخوری

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

دارچین و جوز هندی: هرکدام یک چهارم قاشق چای‌خوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

زرده تخم‌مرغ:یک عدد

شیر: یک قاشق چای‌خوری

روغن: یک قاشق چای‌خوری

زعفران دم کرده غلیظ: یک قاشق چای‌خوری

روش تهیه

  1. کدو حلوایی را قطعه قطعه کرده و با پوست بپزید. پوست کدوها را بعد از پختن جدا کرده و پوره کنید.
  2. در یک کاسه آب ولرم را با یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه حل کنید. روی لیوان را بپوشانید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
  3. کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. شیر را به کره آب شده اضافه کنید و بقیه شکر را هم به آن بیفزایید. زمانی که دانه‌های شکر داخل شیر حل شد ظرف را از روی گاز بردارید تا به دمای محیط برسد.
  4. تخم‌مرغ، پودر دارچین، جوز هندی و نمک را به خمیر مایه اضافه کنید و هم بزنید. پوره کدو حلوایی که خنک شده را به مواد اضافه کنید و در نهایت مخلوط شیر، شکر و کره را داخل ظرف بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
  5. آرد را که دوبار الک کرده‌اید طی چند مرحله به پوره اضافه کنید. هر بار که آرد را اضافه کردید مواد را خوب‌ورز دهید تا مایه کلوچه انسجام پیدا کند.
  6. بعد از آماده شدن خمیر، سطح داخلی یک کاسه را با کمی روغن یا کره چرب کنید. خمیر را در آن قرار دهید و روی آن را با پارچه نخی تمیز یا سلفون بپوشانید تا خمیر به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کند.
  7. برای تهیه مواد میانی داخل کلوچه کدو حلوایی، گردوها را کاملا آسیاب کنید. دو قاشق از پوره کدو حلوایی را که کنار گذاشته‌اید، به همراه گلاب، جوز هندی، دارچین و شکر به گردوها اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید.
  8. ‌فر را با دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید. در یک سینی‌فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی آن را با برس آشپزی، با کمی روغن یا کره چرب کرده سپس خمیر استراحت کرده را کمی‌ورز دهید و به اندازه یک نارنگی کوچک از آن بردارید.
  9. خمیر کلوچه‌ها را کف دستتان گرد کنید و داخل آن را یک حفره ایجاد کنید. از مواد میانی داخل خمیر بریزید و دوباره آن را گرد کنید. بعد کلوچه‌ها را بین دو دستتان فشار دهید تا کمی تخت شود. کلوچه را در سینی‌فر بگذارید.
  10. وقتی همه کلوچه‌ها را آماده کردید، روی آنها را یک پارچه نخی تمیز بیندازید و ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید تا کمی پف کنند.
  11. در یک کاسه زرده تخم‌مرغ را با شیر، روغن و زعفران دم کرده مخلوط کنید و با فرچه از مایه رومال، روی کلوچه‌ها بزنید تا سطح آنها را بپوشاند.
  12. سینی را درفر بگذارید و درجه‌فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برای ۲۰ دقیقه تنظیم کنید تا کلوچه‌ها بپزند.

نکته: برای اینکه کلوچه‌ها خرد نشود، بعد از سرد شدن آنها را از فر خارج کنید.

منبع: روزنامه همشهری