همشهری آنلاین: با کدو حلوایی می توان انواع و اقسام غذاها، دسرها و کیک ها را تهیه کرد. کافی است کمی خحلاقیت به خرج دهید و از این تنبل پرخاصیت یک خوراکی خوشمره تهیه کنید.
کلوچه
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: یک ساعت
مواد لازم:
کدو حلوایی: یک عدد کوچک
آرد سفید: ۴ پیمانه
شیر پرچرب: دو سوم پیمانه
آب ولرم: یک چهارم پیمانه
شکر: یک پیمانه
تخممرغ:یک عدد
دارچین: یک دوم قاشق چایخوری
جوز هندی و نمک: هرکدام یک هشتم قاشق چایخوری
خمیر مایه فوری: ۲ قاشق مرباخوری
کره: ۵۰ گرم
مواد لازم برایلایه مغزدار و رویه کیک
مغز گردو: نصف پیمانه
پوره کدو حلوایی: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین و جوز هندی: هرکدام یک چهارم قاشق چایخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زرده تخممرغ:یک عدد
شیر: یک قاشق چایخوری
روغن: یک قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ: یک قاشق چایخوری
روش تهیه
- کدو حلوایی را قطعه قطعه کرده و با پوست بپزید. پوست کدوها را بعد از پختن جدا کرده و پوره کنید.
- در یک کاسه آب ولرم را با یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه حل کنید. روی لیوان را بپوشانید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
- کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. شیر را به کره آب شده اضافه کنید و بقیه شکر را هم به آن بیفزایید. زمانی که دانههای شکر داخل شیر حل شد ظرف را از روی گاز بردارید تا به دمای محیط برسد.
- تخممرغ، پودر دارچین، جوز هندی و نمک را به خمیر مایه اضافه کنید و هم بزنید. پوره کدو حلوایی که خنک شده را به مواد اضافه کنید و در نهایت مخلوط شیر، شکر و کره را داخل ظرف بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- آرد را که دوبار الک کردهاید طی چند مرحله به پوره اضافه کنید. هر بار که آرد را اضافه کردید مواد را خوبورز دهید تا مایه کلوچه انسجام پیدا کند.
- بعد از آماده شدن خمیر، سطح داخلی یک کاسه را با کمی روغن یا کره چرب کنید. خمیر را در آن قرار دهید و روی آن را با پارچه نخی تمیز یا سلفون بپوشانید تا خمیر به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کند.
- برای تهیه مواد میانی داخل کلوچه کدو حلوایی، گردوها را کاملا آسیاب کنید. دو قاشق از پوره کدو حلوایی را که کنار گذاشتهاید، به همراه گلاب، جوز هندی، دارچین و شکر به گردوها اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید.
- فر را با دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید. در یک سینیفر، کاغذ روغنی بیندازید و روی آن را با برس آشپزی، با کمی روغن یا کره چرب کرده سپس خمیر استراحت کرده را کمیورز دهید و به اندازه یک نارنگی کوچک از آن بردارید.
- خمیر کلوچهها را کف دستتان گرد کنید و داخل آن را یک حفره ایجاد کنید. از مواد میانی داخل خمیر بریزید و دوباره آن را گرد کنید. بعد کلوچهها را بین دو دستتان فشار دهید تا کمی تخت شود. کلوچه را در سینیفر بگذارید.
- وقتی همه کلوچهها را آماده کردید، روی آنها را یک پارچه نخی تمیز بیندازید و ۱۵ دقیقه دیگر استراحت دهید تا کمی پف کنند.
- در یک کاسه زرده تخممرغ را با شیر، روغن و زعفران دم کرده مخلوط کنید و با فرچه از مایه رومال، روی کلوچهها بزنید تا سطح آنها را بپوشاند.
- سینی را درفر بگذارید و درجهفر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۲۰ دقیقه تنظیم کنید تا کلوچهها بپزند.
نکته: برای اینکه کلوچهها خرد نشود، بعد از سرد شدن آنها را از فر خارج کنید.