به گزارش همشهری آنلاین این بررسی که یافتههای آن در ژورنال «ساینس» منتشر شده است، نشان میدهد که پرهیز از مصرف قند در اوائل زندگی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۵ درصد و خطر دچار شدن به فشارخون بالا را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد و در عین حال شروع این بیماریها را به ترتیب به اندازه چهار و دو سال به تأخیر میاندازد.
یافتههای این بررسی که بوسیله پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شده است، نشان میدهد مهمترین زمان برای محدود کردن مصرف قند در دوران بارداری و نیز پس از ششماهگی نوزاد است، زمانی که معمولاً برای نخستین بار غذاهای جامد به او داده میشود.
پژوهشگران برای این بررسی سوابق بهداشتی بیش از ۶۰۰۰۰ نفر در بریتانیا را بررسی کردند که تقریباً نیمی از آنها در طول جنگ جهانی دوم در دوران جیرهبندی قند و شکر در این کشور زندگی کرده بودند. بر اساس یافتههای این بررسی پس از جنگ جهانی دوم و پایان جیرهبندی مصرف قند و شکر در بریتانیا «تقریباً دو برابر شد.»
این بررسی نشان داد افرادی که در اوایل زندگی قند کمتری مصرف کرده بودند، در آینده پیامدهای سلامتی بهتری داشتند.
دستورالعملهای غذایی در آمریکا در حال حاضر توصیه میکنند که افراد ۲ ساله و بالاتر مصرف قندهای افزوده خود را به کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه خود یعنی حدود چهار قاشق غذاخوری برای افرادی که رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری دارند، محدود کنند. همچنین توصیه میشود به رژیم غذایی کودکان زیر ۲ سال هیچ قندی افزوده نشود.
مصرف بیشازحد قندهای افزوده میتواند منجر به مشکلات سلامتی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی شود.
دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که هنگامی بدن نمیتواند به درستی از هورمون انسولین استفاده کند، ایجاد میشود و در نتیجه سطح قند خون بالا میرود. اگر این بیماری کنترل نشود، میتواند منجر به عوارض سلامتی از جمله بیماری قلبی و سکته مغزی، بیماری کلیوی، آسیب عصبی، بیماری چشم، مشکلات پا و موارد دیگر شود.
آمارها نشان میدهند که در آمریکا یک نفر از هر ۱۰ نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند و کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان بیشتری نسبت به گذشته به این بیماری مبتلا میشوند.